Galéria
Forrás: A színész a 2012-es Mindörökké rock című film kedvéért kezdett el énekórákra járni, hogy hitelesen tudja visszaadni Stacee Jaxx karakterét. Nem mellesleg a tökéletes hatás kedvéért még alapszinten gitározni is megtanult!
Forrás: Az Oscar-díjas Anne-t A nyomorultakban hallgattuk énekelni Fantinként, még 2012-ben.
Forrás: Renee Zellweger csak úgy fürdött Judy Garland szerepében a 2019-es Judy-ban, amiért 2020-ban el is hozta az Oscar-díjat. A színésznő egyébként nem először énekelt filmben, hiszen ne feledjük a 2002-ben bemutatott Chichagot sem, ahol Roxie Hartként is emlékezeteset alakított.
Forrás: Meryl már gyerekkorában operaleckéket vett, így nem okozott neki különösebb gondot a 2008-ban a Mamma Mia! sem. Tudását pedig később a 2014-es Vadregényben és 2016-os a Florence - A tökéletlen hang című filmekben is megmutatta.
Forrás: Reese a 2005-ös A nyughatatlan című filmben mutatta meg énekesi vénáját. A mozi Johnny Cash életéről szólt, egy interjúban pedig elárulta, hogy sokszor annyira ideges volt a felvételek előtt, hogy biztos, ami biztos alapon a közelben mindig elrejtett egy vödröt, ha esetleg túlcsordulna benne az izgalom. Egy ponton pedig oda is eljutott, hogy a rendezőt kérlelte azért, hogy inkább LeAnn Rimes énekeljen helyette. Akárhogy is volt, Reesenek annyira jól sikerült hoznia a karaktert, hogy a filmben nyújtott alakításáért 2005-ben megkapta a Legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat.
Forrás: Ki ne emlékezne a 2018-ban bemutatott Csillag születik című filmre?! Lady Gaga és Bradley Cooper párosa örökre beírta magát a filmtörténetbe, Bradley pedig kimondottan szorgalmasan készült az énekes szerepre, ugyanis 18 hónapon át járt tanárhoz, hogy képezze a hangját.
Forrás: Emilio Estevez 2006-ban rendezett filmjében, a Bobby Kennedy - A végzetes napban mutatta meg Demi Moore, hogy nemcsak a rúdtánc megy neki, hanem az éneklés is.
Forrás: Meryl Streephez hasonlóan, az ő hangját is hallhattuk a 2014-es Vadregényben.
Forrás: Az 1980-as A szénbányász lánya című filmben, Loretta Lynn szerepében szinte tündökölt. Alakításáért pedig nem csak az Oscart zsebelhette be, hanem a Golden Globe-díjat is.
Forrás: A színész 2004-ben fakadt dalra A tengeren túlon című alkotásban, és hangja a kritikusokat is azonnal meggyőzte.

10 híresség, aki egy filmszerep kedvéért tanult meg énekelni

A vezércsel sztárját nem véletlenül szemelte ki a Dior magának!