Galéria
Forrás: Még a legnagyobb szellemi kihívást jelentő munka is hamar a rutinoddá válik, ezért a változatosság rendkívül fontos a számodra. Ha ezt nem kapod meg a munkahelyeden, egy idő után az egyszerű feladatok elvégzése is gondot, nehézséget fog okozni a számodra.
Ugyanúgy, ha egy film, könyv, beszélgetés nem üt meg egy bizonyos szellemi szintet, egyszerűen beleunsz és otthagyod. Sokan ezt a kitartás hiányával magyarázzák, holott egyáltalán nem erről van szó.
Forrás: A kötelező jellegű bájcsevej számodra felér egy kínpadra vonással: nem érdekel, hogyan töltötte a tárgyalópartnered a hétvégéjét, és te sem szeretnéd megosztani vele a vasárnapi ebéded részleteit. Ha már mindenképp muszáj beszélgetned, sokkal szívesebben hoznád szóba a svájci részecskegyorsítót vagy Trump győzelmét, de persze ezzel csak zavarba hoznád a környezetedet. Áh, reménytelen...
Forrás: Független vagy, kritikus, hamar átlátsz másokon, elővigyázatosabb vagy, ráadásul mindent százszor végiggondolsz, mindenféle szempontból és szemszögből, épp ezért nem egykönnyen kerülnek pillangók a gyomrodba és a rózsaszín köd sem a barátod. A dolog hátránya, hogy mások úgy tekintenek rád, mint hidegszívűre vagy mint olyasvalakire, aki túlzottan fent hordja az orrát.
Forrás: Számodra egy problémára több megoldás is létezik, mindenre van több ötleted is, így időbe telik, míg az összeset átgondolod és kiválasztod a legoptimálisabbat. Viszont ha bizonytalan vagy abban, valóban jók-e az ötleteid, meglátásaid, inkább hallgatsz és figyelsz, ezért a többiek gyakran passzívnak vagy magadnakvalónak tartanak.
Forrás: Az eddig felsoroltaknak ez a legsúlyosabb következménye: az esetek többségében kívülállónak érzed magad, nem tudsz társaságban ellazulni, a többiek elutasítónak, ellenségesnek, beképzeltnek tartanak. Új társaságban, csapatban kőkemény munkába telik bebizonyítanod, hogy igenis 'normális' vagy.

Ha neked is ezek a problémáid vannak, túl intelligens vagy!

Te is ezekkel a gondokkal küzdesz? Akkor túl intelligens vagy!