Galéria
Forrás: Összeesküvés-elmélet: Ez az ékszer tartotta életben Moana nagymamáját, ugyanis a film kezdetekor tökéletesen jól volt, egészen addig, amíg le nem vette. Mikor odaadta Moanának az ékszert, meghalt.
Forrás: Összeesküvés-elmélet: Az Ideglelés két férfi főszereplője kihasználta, hogy a női főszereplő dokumentumfilmet akar csinálni, ezért becsábították az erdőbe forgatni, hogy ott aztán megöljék.
Forrás: Összeesküvés-elmélet: A film szólhat akár a görög mitológiai alvilágról is:
Llewelyn egy drogügylet mellett állva három kutyával találkozik, ami az alvilág őrzőjét, Cerberust jelképezi. A folyót is ötször említik, ami az öt folyót jelentheti, ami Hádészt veszi körül, ráadásul mindegyik folyóra utal egy jelenet, például a feledékenység vagy a szomorúság, vagy épp a hezitálás folyójának is van egy-egy megjelenítése.
Forrás: Összeesküvés-elmélet: A film Veronicájának és J.D.-jének nem más a gyereke, mint a Bajos csajok Janice-e. A film végén Veronica terhes lesz, a film 1989-ben jött ki, a Bajos csajok 2004-ben, a kettő között 15 év telt el, Janice pedig épp 15 év körüli a filmben. 
Nagyon hasonlít külsőre és jellemben is J.D.-re és Veronicára, ráadásul az iskola méhkirálynőjének trónról való letaszítása is mindhármuk vágya volt a két filmben.
Forrás: Összeesküvés-elmélet: Az élet szép című film egy elmélet szerint a Truman Show vintage változata. Egyesek szerint George Bailey nem is szabadult meg Beford Fallsból, és az egész hely csak egy stúdió volt igazából, az élete pedig egy valóságshow.
Forrás: Összeesküvés-elmélet: Paolo nem is hazudott Lizzie-nek, igazából Lizzie doppelgängere, Isabella Parigi csapott be mindenkit.
Forrás: Összeesküvés-elmélet: Egy elmélet szerint a gépek igazából szolgák, akiket a saját akaratuk ellenére a Skynet ellen fordítottak. A rendezői változatban a Skynet "csak olvasás" funkcióra állította a Terminator chipeket, hogy ne tanulhassák meg a függetlenséget. Azért ez nem véletlen.

A világ legjobb filmes összeesküvés-elméletei

Nagyon testhezálló szerepet kapott!