Galéria
Forrás:

Te tudtad, hogy honnan indult a világ legnagyobb gyorsétteremlánca, a McDonald's? Mi nem. Az üzletember Ray Kroc őrületes üzleti lehetőséget lát meg egy napon a McDonald fivérek sztenderdizált hamburgerbüféjében. Innentől kezdve pedig nincs előtte megállás: az 1950-es években megkezdődik a szárnyalás...
Forrás:

Hank Williams zenei pályáfutása a második világháború után Alabamában indul. A felesége sajnos kevésbé volt tehetséges, de ennek ellenére is szeretett volna férjével énekelni, ami igen sok konfliktust szült kettejük között. Williamsnek sikerül valóra váltania álmát, amikor végre elkészítheti saját lemezét...
Forrás:

Igaz történet az angol síugró Eddie Edwardsról, aki az 1988-as téli olimpián lopta be magát a közönség szívébe, és vágyához híven írta be magát a sporttörténelembe. Ehhez azonban nagyon hosszú, embert próbáló út vezetett, rengeteg akaraterővel, kitartással, pofonnal és humorral kikövezve.


Forrás:

Biztosan te is hallottál a BP olajcég által a Mexikói-öbölben okozott hatalmas olajkatasztrófáról. Nos, ez a film azt a néhány órát mutatja be, amikor az emberi mulasztás okozta események láncolata elvezetett a visszafordíthatatlan helyzetig és sok-sok ártatlan ember halálig.
Forrás:

Jackie Kennedy mindössze 31 éves volt, amikor férjét beiktatták amerikai elnöknek. 
A fiatal és intelligens nő óriási nyomás alá került 1963-ban, amikor azon a bizonyos dallasi látogatáson lelőtték a közvetlenül mellette ülő férjét az őket szállító autóban. JKF elvesztését követően Jackienek felül kellett emelkednie személyes gyászán, a film pedig ezt az időszakot hivatott megmutatni a nézők számára.
Forrás:

Ha nem szereted a légikatasztrófákról szóló dokumentumfilmeket, akkor ez nem a te műfajod. Viszont ha szereted Tom Hanks fantasztikus játékát, és érdekel, hogy miként volt képes egy napon Sullenberger kapitány New York fölött repülve megőrizni a hidegvérét, és letenni egy hatalmas gépet a jéghideg Hudsonra, megmentve ezzel 155 ember életét, akkor semmiképp ne hagyd ki ezt a mozit!

6 izgalmas film, ami valós történeten alapszik

Január elején hozták nyilvánosságra, hogy Aaron Sorkin új filmjében, a Being the Ricardos-ban, Javier Bardem mellett Nicole Kidman játssza majd a másik főszerepet.