Galéria
Forrás: Az alapján, hogy mire keresel rá a neten, a Google különböző követőreklámokat dobál fel neked. Nem véletlen, hogy ha megnézel néhány cipőt egy webáruházban, utána három napig mindenhol ezeket a termékeket látod a képernyő különböző pontjain. Viszont épp ezért javasolják, hogy ne nagyon keress rá arra, amit utána nem akarsz reklámként nézegetni. Például észrevettél magadon egy furcsa bőrkiütést? Jobb, ha erre inkognitóban nézel rá, különben a szemölcsöktől kezdve a kiütésekig mindenféle képeket feldobálnak neked a weboldalak!
Forrás: A laptopodat többnyire te használod, de azért időnként családtagok, esetleg kollégák vagy a főnököd is rápillanthat a képernyőre valamiért. Ilyenkor pedig nem mindegy, hogy milyen reklámokat dobál fel neked a kereső! Ha már egy ideje új állást akarsz keresni, jobb, ha inkognitóban nézegeted az ajánlatokat, különben úton-útfélen álláshirdetéseket dobál fel, amiből nem nehéz összerakni, mit olvasgatsz a szabadidődben. De ugyanez a helyzet azzal, ha felnőtt filmekre keresel rá, vagy esetleg a politikai nézeteidről olvasol, hiszen mindegyikhez kötődően vannak már hirdetések.
Forrás: Valószínűleg te is jártál már úgy, hogy furcsa fájdalmat éreztél a hasadban, vagy szimplán csak nagyon fáradt voltál, majd miután rákerestél a tüneteidre, már szorongással és aggódó tekintettel ültél a gép előtt, mert az internet szerint halálos betegséged van. Orvosok is óva intenek attól, hogy a neten próbáld diagnosztizálni magad, mert az esetek többségében ez úgysem lesz reális, viszont félrekezelheted saját magadat (a fórumokon ugyanis rengeteg házi tanácsot olvashatsz adott betegségek kezelésével kapcsolatban), vagy komoly stressznek teszed ki a szervezeted! Egyik sem szerencsés!
Forrás: Hasonló kategóriába tartozik ez a keresőszöveg is, hiszen a Google találatait böngészve rengeteg felesleges stressz érhet téged. Akármire keresel rá, a neten biztosan lesz egy kutatás arról, hogy igen, az bizony rákot okozhat (még olyan kutatás is van, ami szerint pusztán az, hogy van egy kutyád, növeli az esélyeidet...) Ezek között számos olyan cikk akad, aminek semmilyen tudományos alapja nincs, viszont szorongáshoz és felesleges életvitelhez kötődő megszorításokhoz vezethet. Fontos tisztában lenni az egészségi állapotoddal és a káros tényezőkkel, de semmikép sem szabad túlzásba esni!

(Az 5. pont nagyon fontos! A felugró videó után kattints ismét a lapozás gombra, hogy elolvashasd!)
Forrás: Vannak dolgok, amikre azért nem érdemes rákeresni, mert bizony bűncselekmény gyanúját ébreszthetik. Lehet, hogy a Breaking Bad sorozat közben megfordul a fejedben a kérdés, hogy is készül az a bizonyos kristály meth, de jobb, ha nem keresgélsz recepteket a neten. A gyanús, veszélyes keresések ugyanis felkeltik a biztonságért felelős szervek figyelmét!

5 dolog, amire sose keress rá a Google-ben

Jobb, ha a netes böngészés során ezek a kifejezések nem kerülnek elő!