Galéria
Forrás: Az Oscar-díjas színésznő több mint 20 évvel ezelőtt, 1998-ban összeesett majd diabetikus kómába került egy filmforgatás alatt. Orvosai az akkor 32 éves Berry vitalitásából eredendően először nem gyanakodtak cukorbetegségre, azonban a vizsgálatok 2-es típusú diabéteszt (diabétesz mellitusz) mutattak ki nála. Azóta a színésznő még többet sportol, nagyon tudatosan és tisztán táplálkozik, nem fogyaszt se cukrot, se glutént. A ketogén diéta elkötelezett követője.
Forrás: A mexikói színésznő kislányával volt várandós, amikor terhességi cukorbetegségséget diagnosztizáltak nála 42 évesen. A betegség kislánya világrajövetele után elmúlt, de megnőtt az esélye annak, hogy 2-es típusú cukorbeteg legyen, hogy ezt elkerülje rendszeresen mozog és tudatosan táplálkozik.
Forrás: Mindannyiunk kedvenc színésze hízott és fogyott, ha egy szerep megkívánta, ami rendkívül nagy terhelést jelent az emberi szervezet számára. És ezalól Tom Hanks sem kivétel: 2013-ban 56 évesen kimutatták, hogy 2-es típusú cukorbeteg.
Forrás: Sharon Stone egy igazi harcos, aki amellett, hogy túlélt egy agyvérzést, majd mindent elölről felépített (beszéd, járás, karrier), 1-es típusú cukorbetegségben szenved. Gyakran kérdezik tőle, mi a titka, és ő ekkor újra és újra elmondja: „Nincs itt semmi titok! Jól eszem, alszom, edzek és boldog vagyok!”
Forrás: A 60 felé közeledő énekesnő 1-es típusú cukorbeteg, ami miatt elkerülhetetlenné vált az életmódváltás számára is. Azonban köszöni, jól van, majd kicsattan az erőtől.
Forrás: A 2019-ben lemondott brit miniszterelnök, Theresa May 1-es típusú cukorbeteg, naponta ötször szúrja magát inzulinnal, de ennek ellenére, nem érzi akadálynak a betegségét, az évek alatt megtanult együtt élni vele.
Forrás: Elvis Presley titkolta rajongói előtt cukorbetegségét, habár gyógyszerfüggése, amiről mindenki tudott, sokkal nagyobb veszélyt jelentett rá. A Rock & Roll királya mindössze 42 évesen, 1977-ben hunyt el.
Forrás: Az Amerikai Egyesült Államok 35. elnöke is 1-es típusú cukorbetegséggel élt együtt, de ennek ellenére is imádta az életét. 46 évesen, 1963-ban hunyt el.

Sztárok, akikről nem is sejtetted, hogy cukorbetegséggel küzdenek

A divatszakma újabb lépést tett az elfogadás és a nyitottság felé!