Galéria
Forrás: A Warren Beatty és Faye Dunaway főszereplésével bemutatott alkotás a '30-as években játszódott, ehhez mérten pedig a kosztümöket is próbálták így válogatni. Faye barettje pedig annyira tuti választás volt, hogy a nők imádták. A film bemutatója Franciaországban kétszeresére nőtt ezen sapka gyártása.
Forrás: Woody Allen filmje nyomán, és persze Diane Keatonnek hála az androgün stílus is széles körben elfogadottá vált. Woody abszolút szabad kezet adott Dianenek a styling terén, ami annak fényében, hogy Ralph Lauren volt a felelős a ruhákért, talán teljesen érthető is.
Forrás: A Vans márkát bár 1966-ban alapították, szélesebb körben mégis az akkor 22 éves Sean Penn-nek hála vált ismertté.
Forrás: A mindössze 21 éves Tom Cruisenak ez volt a harmadik filmje. Az általa alakított, hétvégére szülők nélkül maradt gimis Joel szerepe pedig olyan jól sikerült, hogy ezután minden hollywoodi ajtó kinyílt előtte. Az '50-es években még szebb időket megélt Ray-Ban Wayfarer típusú napszemüvegének forgalmazása annyira rosszul ment, hogy állítólag a '80-as években leállították a gyártását is. Ám a  film végül akkora siker lett, hogy a napszemüveg eladásai 50%-al nőttek, ezzel pedig a film pillanatok alatt kihúzta a csávából a Ray-Bant.
Forrás: A hegesztőmunkásként dolgozó Alex minden álma, hogy egy szép napon balett-táncos legyen. A film mellett pedig a színésznő, Jennifer Beals válvillantós pulcsija is hatalmas siker lett. Később egy interjúban elárulta, hogy még gimis korából maradt egy pulcsija, ami annyira összement a szárítóban, hogy sehogy se fért át rajta a feje, így lyukat vágott rá. Ez pedig annyira bejött a film készítőinek, hogy végül bekerült a Flashdancebe is.
Forrás: A rendőrsorozatok megszokott hangulatától kicsit eltérően Don Johnson és Philip Michael Thomas sokkal színesebben és lazábban öltözött. A pasztell és a világos színek pedig nekik köszönhetően váltak a férfiak körében is népszerűbbé.
Forrás: A film akkora sláger a mai napig, hogy cseppet sem meglepő, hogy nemcsak akkoriban, de a mai napig nagyon sok inspirálódnak belőle. Mona May jelmeztervezőnek köszönhetően ez a kockás együttes örökre beírta magát a klasszikus és időtálló darabok közé.
Forrás: Nemcsak Kate Hudson ikonikus kabátja, de a filmben látható összes ruha elindított egy lavinát, melynek középpontjában a '70-es évek állt. A film után többek közt a Dolce & Gabbana, Tom Ford, és Yves Saint Laurent is rojtokban és trapéz formákban gondolkodott.
Forrás: Talán mondanunk se kell, de a sorozatnak és Carrie rajongásának hála Manolo Blahnik neve világszerte ismertté vált. A sorozat bemutatását követő két évben csak a Neiman Marcus üzletekben 30.000 pár Manolo Blahnik lábbelit adtak el.
Forrás:

Akkoriban a tervezők éppen túlvoltak az '50-es, '60-as évek varázsán, így a legjobbkor érkezett a '20-as évek hamisítatlan hangulata. Baz Luhrmann filmje többek közt a Ralph Laurent, Marc Jacobst, és Marchesat is megihlette akkoriban. A híres hölgyek vörös szőnyeges szettjeiről nem is beszélve.


10 film, ami nagy hatással volt az öltözködésünkre

A filmeknek néha sokkal több erejük van, mint ahogy az elsőre gondolnánk!