Galéria
Forrás:

Ezeket az ételeket gyorsan megemészted, ami hamar magasba tolja a vércukorszintedet. Ilyenek például a finomított gabonákból, fehér lisztből készült kenyerek, péksütemények; a kristálycukor, a cukros ételek, s az édességek, üdítők. Légy óvatos, mert egyes egészségesnek tűnő termékek – egyes gyümölcsjoghurtok, salátaöntetek, szószok - is hemzsegnek a hozzáadott cukortól.


Forrás:

Egyes tanulmányok kimutattak ugyan összefüggést a kamaszkori pattanásosság és az állati eredetű tejtermékek fogyasztása között; mások szerint egyáltalán nem bizonyított a közvetlen összefüggés. Léteznek olyan elméletek is, amelyek azt feltételezik, hogy valószínűleg a tej hormontartalma az egyik lehetséges kiváltó ok. Az egyéni hajlam itt is nagy szerepet játszhat, hisz van olyan, akinek a bőre a tejtől, tejterméktől pattog ki jobban. Érdemes mértékkel fogyasztani őket, a tejet pedig mandula-, szója- vagy kókusztejjel helyettesíteni.


Forrás:

A hamburger, a hot-dog, a nuggets; a chips és a sültkrumpli gyorséttermi változata jó eséllyel van tele mesterséges adalékanyagokkal, amelyek szintén pattanásokat okozhatnak. A finomított cukrok és szénhidrátok hatásairól már fentebb olvashattál.


Forrás:

Az olyan olajos magvak, mint például a dió, vagy a mogyoró egyfelől ugyan nagyon egészségesek, viszont ha érzékeny vagy rájuk, a bennük levő növényi olaj akár pattanások formájában is távozhat.


Forrás:

Az erősen fűszerezett ételek sem éppen a legkedvezőbbek akkor, ha pattanásos bőrrel küszködsz. Cseréld le őket inkább natúr csirke-, vagy pulykamellre.


Ételek, amelyek könnyen okozhatnak pattanásokat

Hallottál már a pattanástapaszokról? Ha a te arcodon is olykor megjelennek a pattanások, akkor most figyelj, mert ez tuti módszer!