Galéria
Forrás:

A város fekvése a Hármas-Körös holtágának partjára esik, ami már önmagában varázslatos hangulatot áraszt a maga vízi élővilágával, ráadásul itt látott hozzá a gróf Bolza család a 19. században a mocsári ciprus alföldi betelepítéséhez és elterjesztéséhez, ami rendkívül különleges élményt nyújt a vízpart járókelőinek. Ehhez a családhoz kapcsolódik a város legismertebb látványossága, a Szarvasi Arborétum, amely hazánk egyik legjelentősebb élő fagyűjteménye.


Forrás:

Az Arborétumban lehetőséged van kombinált jegyet vásárolni, amivel a Mini Magyarország makettparkba tudsz betekintést nyerni, ami egy rendkívül élvezetes és interaktív kiállítás.


Forrás:

Ha az Arborétumban jársz, ne hagyd ki a sétahajózást sem, ami az óriási kert egyik állomásától indul, és végigvezet a város főbb látványosságain, majd visszaérkezik az indulási pontra.


Forrás:

A város az egykori történelmi Magyarország közepére esik, aminek a Történelmi Emlékút állít emléket, és a gátszakaszon virtuális történelemkönyvként jeleníti meg népünk történetének legfontosabb állomásait.


Forrás:

Az imént említett egykori Bolza család által birtokolt Bolza-kastély szintén a Holt-Körös partján fekszik Szarvason. Ez az 1810-ben épült klasszicista építmény kihagyhatatlan látványt nyújt!


Forrás:

A kulturális programok kedvelőinek tárja kapuit a Tessedik Sámuel Múzeum, amely korszerű kiállításokkal várja látogatóit.


Forrás:

Hidegebb időjárás esetén kihagyhatatlan program a Szarvasi Gyógyfürdő, ahol termálmedencében, egy gyógymedencében, egy tanmedencében, egy úszómedencében, és egy pezsgőfürdőben élvezhetjük a nyugodt pihenést. Mindezek mellett számos wellnes és élmény szolgáltatását is igénybe vehetsz.


Forrás:

Színház az egész világ! Itt található az ország egyik legnagyobb és leglátványosabb szabadtéri színháza, amire a helyiek igen büszkék. Igaz, a színház közel ezer fő befogadására képes, azt javasoljuk, ha el szeretnél látogatni egy előadásra, minél hamarabb csapj le a jegyekre!


Forrás:

Még napestig sorolhatnánk a programokat, de ha egy kis pörgés mégis hiányozna, látogass el a Napestig bárba, ami a város kiemelkedő szórakozóhelye! Különlegessége, hogy egy stég áll a strandolni vágyók részére, amit akár kenuval vagy kajakkal is meglehet közelíteni egy frissítő italért!


Szarvasi látnivalók

Hátizsákot fel és irány Szarvas!