Galéria
Forrás:

Mindez persze nem azt jelenti, hogy kizárólag a telihold tehető felelőssé egy-egy érzelmi csúcspontért, túlcsordulásért. Ugyanakkor tény, hogy az égitest  fázisainak csúcspontját teliholdkor éri el, a Föld ekkor kerül a Nap és a Hold közé.

Bolygónkat ekkor két oldalról is erős gravitációs erő éri, és mivel a Hold felénk eső oldalát süti a Nap, a jelenség erős fénnyel is jár. Egyes elméletek szerint az emberi szervezet feszültséggel, idegeskedéssel reagálhat erre a nyomásra, az érzelmeink felerősödhetnek.


Forrás:

Egy új holdciklus kezdete; ilyenkor a Hold a Nap és a Föld között helyezkedik el. Béke és nyugalom köszönt be a felkorbácsolt árhullámok után, szervezetünk pedig ekkor regenerálódik, méregtelenít. Ilyenkor könnyebben leküzdhetőek a rossz szokások, és akárcsak a természetben, az emberben is felerősödnek az energiák. 


Forrás: Számos kultúrában női istenségként tekintettek a Holdra, mert észrevették a párhuzamot a Földünket 28 nap alatt megkerülő égitest és a nők 28 naponta jelentkező ciklusa között. A Holdat mindig is a belső utazással, intuícióval, az érzelmekkel kapcsolták össze. A teória szerint - mivel ezek az adottságok inkább a nőket jellemzik - a „gyengébbik” nem emiatt fogékonyabb a Hold ciklikus változásaira.
Forrás:

A Hold a víz mozgására is hatással van a Földön, nélküle nem lenne létezne az árapály jelenség sem. Az óceánokon, tengereken kialakuló ciklikus „tengerjárás” (apály és a dagály váltakozása) döntő hatásban kozmikus kísérőnknek köszönhető, de kialakulásában kisebb szerepet a Nap is játszik.

S hogy mégis mi köze ennek az érzelmeidhez? Ha a Hold ilyen erőket, víztömegeket képes megmozgatni bolygónk felszínén, az emberi testre, melynek több mint fele víz, eszerint a megközelítés szerint egyáltalán nem csoda, ha szintén hatással van. Ciklikus változásai miatt érzelmi „fent és lent” hullámvasútját élheted át.


Forrás:

Ahogyan a Hold a kedvedet befolyásolhatja, a változásaiban rejlő energiákat a tested javára is fordíthatod. Koncentrálj azokra a dolgokra, amikre fizikális síkon szükséged lehet: mondjuk könnyebb ételekre, több, vagy kevesebb alvásra; kevesebb stresszre és több nyugalomra.
Az egyes fázisok tükrében felismerheted, mi az, amiben lehetne még fejlődni; amit el kellene engedned, vagy éppenséggel sokkal jobban megragadnod.


Forrás:

Bár a tudomány nem igazolja, hogy a menstruációs ciklus összefüggést mutatna a Hold ciklikus változásaival; a túl sok egybeesés mégis sokak számára ezt teszi egyértelművé. A havi vérzés 27-30 napos ciklusához ugyanis nagyon hasonlatos a Hold ciklusa: teljes megújulása 28 naponként megy végbe.

Félidőben, a 14 napon van telihold, ez pedig a peteérés ideje, amikor a nők a legnagyobb eséllyel esnek teherbe. A modern ember életritmusa viszont meglehetősen eltávolodott a természettől, ami megnehezítheti ezt a fajta rákapcsolódást a kozmikus „rendre”.


Forrás:

Az újhold, a növekvő Hold energetizál. Ezekben a napokban azt tapasztalhatod, hogy bátrabban vágsz bele új kihívásokba, szívesebben próbálsz ki új dolgokat, kalandokra vállalkozol. Kiváló alkalom ez a tervezgetéshez is; olyan célok kitűzéséhez, melyeket aztán belátható időn belül meg is valósítasz.


Így befolyásolhatha testedet és lelkedet a Hold változása

Ne hagyd ki az év legszebb éjszakáit!