Hozzávalók:
- 1 teáskanál csokis protein por
- 170 ml hideg víz
- 170 ml tej
- ½ banán
- 4 db jégkocka
Így készül:
1. Öntsd az összes hozzávalót egy turmixgépbe és alaposan keverd el.
2. Fogyaszd reggliként vagy uzsonnaként.
Hozzávalók:
- 300 g csirkemell filé
- 1 teáskanál fohagymapor
- ½ bögre kéksajtos light salátaöntet
- 4 teáskanál csípős szósz
- ½ teáskanál piros paprika
- ½ teáskanál só
- olaj
- 1 evőkanál vaj
- zeller
Így készül:
1. A csirkemellet szeleteld fel csíkokra, sózd meg és kend be paprikaporral.
2. Helyezd egy kiolajozott tepsire és süsd 180 fokon nagyjából 10 percig.
3. Ezután húzd ki a sütőből, szórd meg fokhagymaporral, és csökkentsd a hőfokot nagyjából 150 fokra. Süsd a csirkemellet további 30 percen keresztül, míg ropogós nem lesz.
4. Ha kész, kend meg vajjal és csípős szósszal. Tálald zellerrel és kék sajtos mártogatóssal.
Hozzávalók:
- 1/2 evőkanál csillipor
- 2 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál oregánó
- 1/2 teáskanál hagymapor
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 1/2 kávéskanál cayenne bors
- 350 gramm darált pulykamell
- 1 evőkanál almaecet
- 1,5 teáskanál barnacukor
Így készül:
1. Keverd össze a csillit, köményt, paprikát, sót, oregánót, fokhagymaport, hagymaport és a cayenne borsot.2. A pulykát kezdd el pirítani magas hőfokon egy serpenyőben, add hozzá a fűszerkeveréket és 2 dl vizet. Vedd le a hőt, párold, míg el nem tűnik a folyadék. Ez nagyjából negyed óra.
3. Mehet bele az almaecet, a cukor és még három perc párolással elkészülsz.
4. Dobálj némi friss salátát és paradicsomot a tacókba, és már tálalhatod is.
Hozzávalók:
- kevés olívaolaj
- 4 db közepes kaliforniai paprika
- 1 fej apróra vágott hagyma
- 3 fokhagymagerezd, apróra vágva
- 1 marék friss petrezselyem
- 1 evőkanál kapor
- 400 gramm konzervparadicsom, összezúzva
- 60 gramm fehér rizs
- 350 gramm darált pulykamell
- 1 teáskanál só
- kevés bors
- 180 ml víz
Így készül:
1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. A hagyma, fokhagyma felét, petrezselymet, kaprot, rizst, pulykát, sót, borsot és a paradicsom negyedét keverd össze egy nagy tálban, ez lesz a töltelék.2. A hagyma másik felét kezdd el pirítani egy serpenyőben két-három percig, mehet mellé a maradék fokhagyma is.
3. Add hozzá maradék paradicsomot, és sózd meg, majd öntsd fel vízzel. Magas lángon forrald fel, majd vedd alacsonyra.
4. A paprikák tetejéből vágj le egy kicsit, szedd ki a belsejüket töltsd meg töltelékkel.
5. A paprikákat kiolajozott, hőálló tepsibe állítsd, a paradicsomszószt vedd le a tűzhelyről, és egy kanálnyit tegyél a paprikák köré. Süsd másfél órán át, míg meg nem puhul a zöldség. Tálald a maradék szósszal.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál sós vaj
- 1 fej hagyma, apróra vágva
- 1-1,5 teáskanál só
- 1,5 liter alaplé
- 100-120 g bármilyen tészta
- 400 gramm apróra vágott paradicsom
- 170 gramm főtt, apróra vágott csirkemell
- 1 evőkanál parmezán sajt
- 2 teáskanál citromlé
- kevés só, bors
- kevés metélőhagyma
Így készül:
1. Olvaszd fel a vajat, mehet rá a hagyma és kevés só.2. Addig kell pirítanod, míg a hagyma áttetsző nem lesz. Mehet hozzá az alaplé, amivel együtt kell felforralni. Ezután kerüljön bele a zöldség, és a főznivaló tésztát.
3. Főzd tíz percig, majd mehet bele a citromlé, parmezán, csirke, só, bors, metélőhagyma. Egy-két perc főzés után tálalhatod is.
Hozzávalók:
- 1/2 teáskanál vaníliaaroma
- 4 db érett banán
- 1/4 csésze csokipasztilla
- 1/2 evőkanál pirított mandula
Így készül:
1. Vágd ujjnyi vastagságúra a banánt, majd egy cipzáras frissentartó zacskóba tedd be. Mehet a fagyasztóba két-három órára, amíg meg nem szilárdul.2. Ha megfagyott, dobd be a gyümölcsöt egy aprítóba, mehet hozzá a vanília és a pasztilla. A tetejére pedig a pirított mandula.