Galéria
Forrás: Fehérneműk, sportruházat, hétköznapi viselet, ruha és táska - szép lassan szinte mindenféle ruhadarab fellelhető a VivaVell kínálatában, akik maradék- és/vagy újrahasznosított anyagokból (például biopamut) készítenek itthon, hazai varrodákkal környezetbarát és ráadásul vegán ruhákat.
Forrás: A Printa az egyik első környezettudatos márka Magyarországon. A név mögött design üzlet, művészeti galéria, és szitanyomó stúdió áll, mindez egy helyen, Budapest belvárosában. A ruhatervezésnél a Printa a felelősségteljes anyaghasználatot tartja szem előtt. Vintage és újrahasznosított alapanyagokkal dolgozunk, mint például férfiingek, bőrkabátok, vagy vitorlavászon. Az organikus és alternatív textilek bevonása lehetővé teszi az anyagmaradék nélküli ruhák készítését. A Unique kollekció darabjai pedig teljesen egyediek, ugyanis maradék anyagokból készülnek.
Forrás: Ő Fanni, rúdtáncos rucikra szakosodott, de van hétköznapi viselete is. Mindent ő csinál, régen még a ruhákat is ő varrta. Mostmár viszont erre nincs kapacitása - többek közt a sok megrendelés miatt. Az ő ruhái is környezettudatosak, ami nagyon jó, hogy annak ellenére is kiemelten figyel erre, hogy nem egy hétköznapi viseletű dologról van szó. 
Forrás: A Flancos a többit márkától stílusban eltérő, a ruháik anyaga többnyire természetes szál, pamut, len és gyapjú. A len bár egy nagyon tiszta és könnyű anyag, a kezelése viszont otthon nehezebb, mert könnyen összemegy. De ha vigyázunk rá, sokáig a kedvenc alapdarabjaink között tudhatjuk.
Forrás: A ThisIsRedy egy menstruációs fehérnemű, ami már önmagában egy környezettudatos választás, ha ezt használjuk és nem eldobható termékeket használunk a menstruációnk során. De emellett maga a bugyi is környezettudatos anyagokból van készítve. Biopamutot és újrahasznosított poliésztert használnak.

4 környezettudatos magyar ruhamárka, ahonnan lelkiismeretfurdalás nélkül rendelhetsz

A nyár színes trendjei között számos kihagyhatatlan hazai darab is lapul!