Galéria
Forrás:

Károly és Diana először akkor találkoztak, mikor a herceg még a lány nővérének, Sarah Spencernek udvarolt. Károly 1977-ben Althorpba látogatott a Spencer családhoz egy vadászatra, ám ekkor Sarah helyett a 29 éves trónörökös figyelme átterelődött az akkor még csak 16 éves Dianára, akit maga Sarah mutatott be a hercegnek.


Forrás: Diana elmondása szerint második találkozójuk 1980 júliusában volt, mikor mindketten egy közös barátjuk, Philip de Pass otthonába kaptak meghívást. Károly és Diana itt este kettesben maradtak, és mikor a lány részvétét fejezte ki a hercegnek nagybátyja, Lord Mountbatten halála miatt, Károlyt annyira megbabonázta a lány gyengédsége és megértése, hogy gyakorlatilag rávetette magát.
Forrás: "Jelentsen a szerelem bármit is" - hangzik el a sorozatban a mondat Károly herceg szájából a sorozatban, mikor a riporter megjegyzi, mennyire látszik rajta és Dianán, hogy szerelmesek. Nos, Károly ezt tényleg kimondta.
Forrás: A sorozat egyik legmenőbb jelenete, ahogy a 19 éves Diana felrakja a fahallgatóját, majd Duran Duran-t bömböltetve a fülében görkorizik a palotában. Nos, a bennfentesek szerint ez a jelenet részben igaz is meg nem is. Az ugyanis köztudott, hogy Diana szeretett görkorcsolyázni, ám, hogy korizott volna a palota belsejében? Ezt hivatalosan senki sem erősítette meg, ám készítők szerint a kori mellett még bringára is simán felpattant Diana a palotában.
Forrás: Ez az a pont, ahol a sorozatban Károlynál végleg betelik a pohár. Nos, Diana hercegné valóban lejtett egy táncot Uptown Girl-re Wayne Sleep táncossal a Királyi Operaház színpadán, ám hogy Károly tényleg ennyire kiborult-e? A beszámolók szerint itt a herceget felesége kacérsága jobban zavarta, mint az, hogy mekkora tapsot kapott, ám a sorozat erősen épít Károly herceg Dianával szemben érzett féltékenységére, így ez a jelenet kapóra jött.
Forrás: Több forrás szerint ez az ebéd valóban megtörtént, ám az indokokról már megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint Kamillának nem voltak rossz szándékai, sőt, segíteni szeretett volna Dianának, ám a hercegné későbbi interjúi már nem erről árulkodnak.
Forrás:

Károlyhoz hasonlóan Diana is hűtlen volt házassága alatt, az ő szeretője pedig James Hewitt volt, akit egyébként sokan Harry apjaként is emlegetnek, ám ezt még maga James is cáfolta, arra hivatkozva, hogy ő és Diana Harry születése után találkozgattak egymással.


Igaz vagy sem? Ebben hazudott a The Crown Diana hercegnével kapcsolatban

Ez a nő még Kamillánál is jobban kihúzta a gyufát Diana hercegnénél!