Galéria
Forrás:

Stílszerűen a reggelivel nyitnánk a sort. Széles választék, korrekt áron és kedves kiszolgálás. Mi kell még? A pékáruk mellett szendvicsek is kaphatók, és a különféle helyi termelők portékái is. Így ha még nem kapkodták el mindet és szerencséd van, akkor nemcsak szalámit kaphatsz, hanem házi vajat, vagy sajtot is. Mielőtt elindulsz azonban egy dologra mindenképpen figyelj: kedden és szerdán zárva tartanak.

Hol? 8254 Kővágóörs, Kossuth L. u. 4. -  csak keresd a hosszú sort az udvaron!

Plusz infó: a parkoló a szemközti oldalon van.


Forrás: Amolyan kulturális központként működik Mindszentkálla szívében ez a hely, ahova mindenképpen el kell látogatnod egyszer. Az italválaszték mellett, különféle napi ajánlatok váltogatják egymást a legjobb fajtákból. Ha hosszabb ideig maradnál a környéken, akkor még az is lehet, hogy egy koncertet, vagy egy jó kis piacot is elcsíphetsz itt, ahol könnyen ellehet üldögélni hosszú órákon át úgy, hogy eszünkbe se jut a telefonunkra nézni és a mai világban ez nagyon sokat jelent!

Hol? 8282, Mindszentkálla, Petőfi Sándor u. 11. - eltéveszthetetlen!

Plusz tipp: Nem messze innen található a híres Mezítkáli-Mezítlábas-Mászkáló, ami minden nap 10 és 13 óra, illetve délután 2-től este 7-ig várja mindazokat, akik szívesen kipróbálnák, hogy milyen mezítláb tobozon, vagy éppen magokon mászkálni.


Forrás: Mindszentkállától nem messze, egy földút vezet el ehhez a csodahelyhez, ami elsősorban panzióként működik, de örömmel és szeretettel várnak minden betévedt vendéget hétfőtől vasárnapig. A nagy kánikulában kimondottan csábítóan hangzik, hogy délután 2-ig van reggeli, amit egy szűkített étlap, majd egy igényenként és ízlésenként változó vacsora követ. Bizony, jól olvastad! A vacsora mindig más, de azért megéri időben szólni, egészen pontosan délig, hogy úgy készüljenek ők is. A különféle ételallergiákkal járó problémákat is nagyon jól kezelik, nemcsak gluténmentes kenyér van, de laktózmentes és vegán termékek is, ha pedig esetleg mégse lenne, nincs gond: megoldják! Ugyanis ez az a hely, ahol gasztrokérdésekben nincs lehetetlen!

Hol? 8282, Mindszentkálla, Szentimre puszta 2-6 - keresd a Bodza terasz táblát!

Plusz tipp: A panzió mellől hangulatos kis kirándulóút vezet a híres Kőtengerhez.


Forrás: A gyönyörű kilátás és a finom borok mellett, remek BBQ ételek közül válogathatsz. Ha nehéz a választás az sem gond, a háziak örömmel segítenek, hogy megtaláld a számodra legideálisabb fogást, amit híres házi polentájukkal és káposztasalátájukkal szervíroznak. Az egész élmény így egy nagy csomagban tökéletes és kihagyhatatlan, szóval ha teheted, akkor mindenképpen éhesen menj oda.

Hol? 8282, Mindszentkálla, Hrsz 768/2, Szűcs-hegy, Káli-medence

Plusz infó: Külön öröm, hogy minden nap nyitva vannak!


Forrás: Végezetül pedig egy salföldi hellyel zárnánk a sort, ami nem csak étterem, hanem szálláshely és galéria is, a helyi művészek kedvenc találkozóhelye. Nem élnek a mostanság divatos lehetőségekkel, sokkal inkább a klasszikus, házias vonalat képviselik, egy szűkített étlappal és korrekt adagokkal, ami után kimondottan kellemesen tud esni az árnyékos kert nyugalma.

Hol? 8256, Salföld, Petőfi u. 9.

Plusz infó: Ha esetleg csak szeptemberben tévedtek arra, akkor előtte mindenképpen nézzétek meg a Facebook-oldalukon, hogy nyitva vannak-e. A főszezon végén ugyanis változhat a dolog!
Forrás: Nem csak a sajtjaikat, de a kecskefagyijukat is érdemes kipróbálni!

Hol? 8254, Kékkút, Savanyó kuti dűlő 14.

Plusz infó: Csak keresd a táblát az út szélén, és biztosan megtalálod őket!

5+1 kihagyhatatlan gasztro hely a Káli-medencében, amit neked is ki kell próbálnod

Hoztunk pát tippet, hogy neked ne kelljen mással foglalkoznod csak a pihenéssel!