Galéria
Forrás:

Goji bogyó

A goji bogyó egy remek antioxidáns. Cinket is tartalmaz, ami szintén gátja lehet a korpásodás kialakulásának. Ha pedig nincs korpa, akkor a fejbőr ismét képes "lélegezni”, így beindulhat az új hajszálak növekedése. Illóolajként a hajtövekbe masszírozva, de a bogyó önmagában fogyasztása is rendkívül jótékony a hajra!


Forrás: Ricinus olaj 

A hidegen sajtolt olaj az egyik legrégebben ismert és talán leghatékonyabb hajnövesztő szer a benne található E-vitamin miatt. Nemcsak a haj növekedését serkenti, hanem tápláló, regeneráló hatású is. Vigyük fel a száraz hajra az olajat, és jól masszírozzuk a fejbőrbe. Csavarjuk a hajat egy törölközőbe és várjunk egy órát, majd a megszokott módon mossunk hajat.
Forrás: Csalán

A régóta ismert növény gyógyír a gyorsan zsírosodó hajra, segít leküzdeni a hajhullást és a hajnövekedést is serkenti amellett, hogy regenerálja a hajat. Alkalmazása nagyon egyszerű: forrald fel a csalánleveleket, majd ezzel a főzettel öblítsd le a hajad.
Forrás:

Ginseng

Egy csodálatos gyógynövény, amely nemcsak a hajhullást képes megszüntetni, de a hajnövekedést is serkenteni tudja. A ginseng szaponinokat tartalmaz, amelyek ösztönzik a haj növekedését. Szérumként külsőleg használva, de tablettaként is tökéletesen ki tudja fejteni hatását. 


Forrás: Zsálya olaj

Serkenti a vérkeringést, így ennek használatával búcsút lehet mondani a lassú hajnövekedésnek. Kontrollálja a túlzott faggyútermelést, és fényessé is varázsolja a hajat. Szérumként a samponunkba csepegtetve igazán kifejtheti a jótékony hatását.
Forrás: Rozmaring olaj

A rozmaring olaja egy igazán hatásos hajnövekedést serkentő hatóanyag. Serkenti a vérkeringést, így a hajszálak is gyorsabban növekednek majd. De nem csak erre jó, hanem elvékonyodott hajszálakra és kopaszodó foltokra is. Keverj össze egy kis rozmaring olajat és jojobaolajat, majd ezt masszírozd gyengéden a fejbőrödbe.


Forrás: Aloe vera 

Egy igazi csodaszer, hiszen több mint 20 féle ásványi anyagot tartalmaz és rengeteg vitamint. Tisztítja a fejbőrt, eltávolítja a fagyút, így hozzásegítve a hajnövekedéshez. Szérum és sampon formájában is kiválóan működik.

7 természetes gyógymód, amitől dús és egészséges lehet a hajkoronád

Kevesebb műanyag, jobb ápolás - ezért érdemes a szilárd samponok mellett dönteni.