Galéria
Forrás: Amikor 2003-ban berobbant a Daredevil (aminek forgatásán egymásba szeretett Ben Affleck és Jennifer Garner), a fogadtatás miatt már akkor biztossá vált, hogy készül egy spinoff a színésznő szereplésével. Ez volt az Elektra, aminek munkálataiba eleinte mindenki nagyon lelkesen vetette bele magát, még Jen is azt nyilatkozta, hogy izgatottan várja.

Azonban hiába voltak szuper terveik, közben lecserélték a rendezőt, a végeredmény pedig hatalmas bukás lett, anyagi és kritikai szempontból is. Jennifer Garner sem élvezte már a munkát, és ő sem tartotta jónak a filmet, de mivel a Daredevil miatt benne volt a szerződésében, már nem léphetett vissza, és muszáj volt leforgatnia az Elektrát.
Forrás: Miután az Austin Powers-filmekkel nagy sikert ért el, Mike Myers saját skiccet kapott az SNL komédiás műsorban, ami egy pár perces, minden héten jelentkező vicces miniepizódot jelentett. A karaktere, Dieter olyan felkapott volt, hogy jött az ötlet: mi lenne, ha film készülne róla? A színész alá is írta a szerződést, de végül úgy döntött, hogy kiszáll a munkából, mert nem tetszett neki a forgatókönyv - amit elvileg ő maga írt. Ez viszont rengeteg jogi balhét és pert hozott magával!

Végül egy olyan egyezségre jutott a stúdió és Mike Myers, aminek végén a színész egy teljesen más szerepet vállalt el. Ez volt A macska – Le a kalappal! főszerepe, aminek forgatását a színész végig szenvedésnek élte meg. Senkivel sem volt kedves, még a kollégáival is végig ellenszenves volt, és ez az alakításán is meglátszott. Végül olyannyira bebukott a történet (ami Dr. Seuss írt eredetileg), hogy a férfi özvegye kijelentette: soha többet nem ad engedélyt arra, hogy élő szereplőkkel készítsék el elhunyt férjének bármelyik könyvét.
Forrás:

Channing Tatum valójában ki nem állhatta a G.I. Joe című filmet, annak ellenére, hogy ez volt élete egyik legkiemeltebb szerepe. A színész interjúban mesélt arról, hogy belekényszerítették a munkába, mert a Paramounttal volt szerződése, amitől nem állhatott el.

Noha egyébként imádja a képregényt, a forgatókönyvet rossznak tartotta, és abban sem volt biztos, hogy tényleg szívesen bújna a karakter bőrébe. Végül egyébként a második részben is szerepelt, a szerződése miatt.


Forrás:

Edward Notron még azelőtt aláírt egy háromfilmes szerződést a Paramounttal, hogy 1996-ban megszerezte a Legbelső félelem egyik kiemelt szerepét. Ez meghozta neki az Oscar-jelölést, és ezzel együtt számos lehetőséget is, amelyek miatt nem tudta teljesíteni az aláírt megállapodást a stúdiónál.

Hogy lehetősége legyen eljátszani a Harcosok klubja főszerepét, új szerződést kellett kötniük, aminek végén a színész vállalta, hogy a forgatás után a Paramountnak is készít egy filmet. 2002-ben végül felajánlották a színésznek Az olasz meló szerepét, amit ő elutasított, függetlenül attól, hogy miben állapodtak meg. Ekkor a stúdió ügyvédekkel érkezett, és végül Edward Norton kénytelen volt leforgatni a filmet, amit sosem akart.


Forrás:

Amikor Az ördög Pradát visel megjelent, Emily Blunt karrierje hatalmas fordulatot vett. A színésznőt sorra kezdték ostromolni a szuper filmszerepekkel, így többek között még a Marvel is nekiadta volna Fekete özvegy szerepét.

Azonban mivel Az ördög Pradát visel című filmet a Fox stúdió készítette, ők ragaszkodtak ahhoz, hogy Emily a szuperhősfilm helyett inkább a Gulliver utazásai filmet készítse el. A színésznő nem is mondhatott nemet, mert a szerződésében ott szerepelt, hogy még egy Fox alkotásban játszania kell, így kénytelen volt elfogadni a munkát. Sajnos a film nagy bukás lett, de szerencsére Emily Blunt karrierjére ez nem volt hatással!


Forrás:

Igazán döbbenetes, hogyan lett Keanu Reeves A leskelődő című film egyik főszereplője! A színész korábban barátként tekintett Joe Charbanicra, aki egyébként a színész zenekarának turnéját is filmre vette, és aki később A leselkedő rendezője lett. Miután Keanu a Mátrixszal hatalmas sztár lett, a férfi fogta, és egy szerződésre hamisította a színész aláírását, aminek az volt a lényege, hogy elfogadja a munkát.

Bár Keanu próbálta bebizonyítani per során, hogy az nem az ő kézírása, nem járt sikerrel, és kénytelen volt szerepelni a filmben. Miután bemutatták a mozikban, a színész egyáltalán nem reklámozta az alkotást, majd amikor lejárt az egyéves titoktartási szerződése, elmondta, hogy egyáltalán nem találta érdekesnek a forgatókönyvet.


Sztárok, akiket belekényszerítettek egy filmszerepbe

Mindig érdekes eljátszani a szerepcsere gondolatával kedvenc filmjeink kapcsán!