Galéria
Forrás: Egészen addig, míg a 2005-ös Junebug című filmben Oscarra nem jelölték, Amy Adams szőke volt. A színésznő a szerep kedvéért váltott vörösre, és ezt mai napig nem bánja, hiszen a döntés teljes karrierjét átformálta.

"A szerepek alapján, amelyekre behívtak, az emberek egy bizonyos karaktertípust kötöttek hozzám a szőke hajszínem miatt. Abban a pillanatban, hogy vörösre váltottam, egy kissé bolond, szórakoztató lány lettem a flörtölős és butuska szőke helyett."
Forrás: Nicole esetében nem a hajszínváltás, hanem a fazonváltás hozta meg a nagy áttörést. A színésznő persze göndör hajával is sikeres volt, de a nagy áttörés azután érkezett, hogy úgy döntött, esélyt ad az egyenes fazonnak is. Ekkor kapta meg a Moulin Rouge, valamint az Átkozott boszorkák főszerepét! Azóta már persze sokat kísérletezett, és a filmjeiben gyakran hord parókát, de a hétköznapokban most inkább az egyenes, szőke haj a kedvence.
Forrás: Scarlett Johansson a Marvel-filmekben hol vörös, hol szőke hajjal szerepel, de a színésznőhöz elsősorban utóbbit társítjuk. Annak ellenére, hogy a karrierjét még természetes, sötétbarna hajszínével kezdte el: 2004-ben döntött úgy, hogy esélyt ad a szőkének, és ez a munkájára is pozitív hatással volt.
Forrás: Dakota szerencsésnek tartja magát, hiszen élete első szerepei olyan filmekben voltak, mint a 21 Jump Street és A közösségi háló. Azonban a nagy áttörés csak azután érkezett, hogy A szürke 50 árnyalata miatt barnára váltott, és azóta úgy is maradt!
Forrás: A Szex és New York színésznőjéről is sokáig hittük azt, hogy eredetileg is vörös, ám erről szó sincs. A színésznő világos árnyalatú haját 1998-ban festette be, amikor karrierje beindult, és csak az elmúlt néhány évben tért vissza ehhez a szőke színhez.
Forrás: A színésznőről sokáig hittük azt, hogy természetes vörös, de valójában eredetileg szőke hajszínnel rendelkezik. A vöröset is csak azért próbálta ki, mert egy filmszerephez a rendező kérte tőle a váltást, és annyira bejött neki, hogy azóta leginkább így láthatjuk!

Sztárok, akiknek egy új frizura a karrierjüket is megváltoztatta

Ezekre a sztárokra nagyon haragudhatott a fodrászuk!