Galéria
Forrás: A póz színésze nem fél megmutatni igazi énjét a vörös szőnyegen sem. Az elmúlt években nagyon sokat tett azért, hogy a társadalom is egyre nyitottabbá váljon azzal kapcsolatban, ha egy férfi úgy gondolja, hogy ő most akkor egy tüllruhában kíván megjelenni egy díjátadón. Imádjuk!
Forrás: A színésznő a Netflix Orange Is the New Black című sorozatával vált ismertté, és ő lett az első transznemű személy, akit Emmy-díjra jelöltek.
Forrás:

A Queen egykori énekesét se hagyhatjuk ki a listánkból, aki nem csak a hangjával tűnt ki kortársai közül. A '70-es és '80-as években már pusztán színpadi jelenlétével is nagyon sokat tett azért, hogy egy egészen új nézőpontba kerüljön a divat.


Forrás: Színész, drag queen, és műsorvezető, aki személyiségével, színes öltönyeivel, és tökéletes megjelenéseivel mindenkit levesz a lábáról.
Forrás:

A transznemű amerikai színészt és modellt a Time magazin 2019-ben a világ 100 legbefolyásosabb embere közé választotta. A 2019-es Louis Vuitton kampánya után pedig nem is volt kérdés, hogy helye van a divat világában. Stílusa folyamatosan változik, az öltönyöktől kezdve, a gyönyörű estélyi ruhákon át, mindig tud valami újat mutatni.


Forrás: A német származású amerikai színésznő biszexuális volt. Miközben több, mint 50 évig férjnél volt és egy gyermeke is született, köztudott volt, hogy nemcsak a férfiakért bolondult, hanem a nőkért is. Élete során megannyi kalandba bonyolódott, először Berlinben, majd a '30-as évektől Hollywoodban is. A '60-as években úgy nyilatkozott, hogy ha tehette volna, egész életében farmert hordott volna.
Forrás: Az amerikai leszbikus énekesnő, színésznő egyik legismertebb szerepe Vilma Dinkley a Scooby-Doo 2009-es és 2010-es élőszereplős filmjeiből, de olyan Disney-sorozatokban is feltűnt, mint a Varázslók a Waverly helyből, a Zeke és Luther, és a 2011-es Limonádé. Egy olyan hihetetlen egyéni stílus jellemzi, amiben könnyedén belefér a férfias és a nőies vonal is, és emellett nem fél játszani a színekkel és a mintákkal sem.
Forrás: Természetesen a brit énekest se hagyhatjuk ki a felsorolásból, aki a '60-as évek óta a lehető legkülönfélébb szettekkel lepi meg a rajongóit. A színes öltönyei és extrém jelmezei teszik őt az egyik legnagyobb divatikonná!
Forrás: A Queer Eye sztárja hihetetlen szettjeivel mindig meglepi a közönséget, vörös szőnyeges megjelenéseiből árad az elegancia és az az egyedi stílus, ami mára már védjegyévé vált.
Forrás: Végezetül pedig egy divattervezővel zárnánk a sor, bár egy külön listát lehetne kreálni azokról, akik forradalmian változtatták meg a divatipart - lehet később egy ilyen listát is hozunk majd neked. Az amerikai divattervező kreációi exkluzívak és mindig annyira szemet gyönyörködtetőek, hogy nem tudunk vele betelni. Ő tervezte Billy Porter ikonikus szmoking ruháját is, amiről hetekig cikkezett a sajtó a 2019-es Oscar-gála után.

10 queer divatikon, aki stílusával beírta magát a divattörténetbe

Még mindig túl sokan szeretnék nemi keretek közé szorítani az öltözködést, és a társadalmi normák íratlan szabályaival meggátolni, korlátozni az egyén szabadságát, pedig akik nyitottak a világra, már érezhetik, hogy bizony új szelek fújnak!