Galéria
Forrás:

Fánk

A fánkban sok a C-vitamin és a cink, emiatt sokkal egészségesebb, mint mondjuk egy muffin. Reggelire kiváló lehet, természetesen csak mértékkel. Energiát ad, az édes íztől pedig jobb lesz a kedved. Egészségesnek így persze nem nevezhetjük, de ezen is lehet változtatni; cukor helyett édesítőszerrel készítsd el, valamint teljes kiőrlésű tönkölylisztet és natúr görög joghurtot használj. És a legfontosabb: sütőben, formában süsd, ne pedig olajban!


Forrás:

Hamburger

A vöröshúsból készülő hamburger az egyik legjobb választás, ha vaspótlásról van szó. Ez az étel, főleg házilag elkészítve, nagyon jót tesz az immunrendszernek, tele van B-12 vitaminnal, nem utolsó sorban pedig extra finom. A teljes kiőrlésű buci már jó irány, a bacon helyett pedig inkább zöldségeket válassz bele, és máris sokkal jobb lesz a helyzet.


Forrás:

Hot Dog

Egy hot dog elfogyasztása körülbelül 4 százalékát fedezi a napi vasszükségletednek, ráadásul fehérjében is gazdag. Emellett nagyobb mennyiségben található benne szelén, ami az agyműködésnek tesz jót. A teljes kiőrlésű kifli itt is fontos, valamint figyelj arra, hogy ne legyen túl cukros a ketchup, majonéz, stb.


Forrás:

Torta

Hihetetlennek hangzik, de néhány éve végeztek egy kutatást, amiben azt vizsgálták, milyen hatása van az emberekre, ha mindennap fixen 600 kalóriát fogyasztanak reggelire. A résztvevőket kettéosztották, az egyik csapat tortát is ehetett, a másik semmilyen édességet. A tudósok legnagyobb döbbenetére azok, akik tortáztak reggelire, egész nap nem éreztek késztetést a nasizásra, így sokkal ritkábban ették túl magukat a nap végére. 

Persze itt sem mindegy, hogy egy extra csokis tortáról vagy egy diétásabb verzióról beszélünk. Ha szeretnél egy alakbarát, glutén- és cukormentes tortát készíteni, ÍME a JOY egyik kedvenc receptje.


4 étel, amit egészségtelennek titulálnak, pedig lehet egészségesebb is

Már a könyöködön jön ki az egészséges életmód? Segítünk, hogy számodra is gyerekjáték legyen!