Galéria
Forrás:

Ha szívesen nassolsz magvakat, csonthéjasokat; javasoljuk, hogy vedd fel a repertoárodba a mandulát is. Fehérjében, magnéziumban és esszenciális zsírokban gazdag; csupa olyan tápanyag, melyek hozzájárul a haj és a köröm egészséges növekedéséhez.


Forrás: Biotin (H vitamin) tartalma révén megakadályozza a körmök és a haj töredezettségét. A keratin-termelődéssel van hatással, ami a haj és a köröm legfőbb alkotórésze.
Forrás:

Ha megmosni nem is mered vele, hátha szívesebben iszod! Jó hír a „folyékony kenyér” kedvelőinek, hogy a sörben található szilícium serkenti a hajas fejbőr vérkeringését. Ezáltal pedig jótékony hatással van a haj növekedésére, de a körmök töredezettségére is.


Forrás: Ez illatos, zamatos bogyós gyümölcs számtalan nélkülözhetetlen nyomelem forrása. Antioxidánsban gazdag, így semlegesíti a sejtkárosító hatású szabad gyököket.  Magas C-vitamin tartalmánál fogva pedig segíti a haj és köröm növekedéséhez szükséges kollagén termelődését és a vas felszívódását is.

Forrás:

Amellett, hogy C-vitaminban gazdag, A vitamin tartalma is jelentős. Utóbbi a hajas fejbőr faggyútermelését serkenti, s így hozzájárul annak egészségéhez. Ha a hajad fakó és száraz, érdemes egy kicsit megnyomni az A vitamin tartalmú tápanyagok bevitelét.


Forrás:

A tojás egy igazi szuperétel a haj és a köröm szempontjából (is). Proteinben és biotinban gazdag, emellett D-vitamin és vastartalma is említésre méltó. Előbbi nem csak egészségesen tartja a hajkoronát, de a hajszálak elvékonyodását is megakadályozhatja, stresszcsökkentő hatása következtében.


Ételek, amik segíthetnek, hogy a hajad és a körmeid egészségesek legyenek

Így használják a fényvédőt a profi arcápolási guruk!