Galéria
Forrás:

A hagyományok szerint a házaspárok meg sem állnak két gyerekig a királyi családban. Ha egy pár szívesen vállalna még több, 3 vagy akár 4 csemetét az az ő dolga, az elvárás viszont a 2, mely szokás immár több mint 60 éve nem szakadt meg a családban. Egyébként a legtöbb családban 2 gyerek van, ám annak idején például Erzsébet királynő és Fülöp herceg úgy döntött, hogy a kötelezettségeken túl szeretnének még gyerekeket, és most Katalin és Vilmos is az ő példájukat követik.


Forrás:

A királyi család női tagjai nem ülhetnek úgy, ahogy akarnak, a keresztbe tett láb például abszolút tilos. A helyes testtartás az, ha a térdüket és a bokájukat szorosan egymás mellett tartják, és a lábuk kissé oldalra billen.


Forrás:

A brit királyi családban szigorúan tilos a baba nemét születése előtt bejelenteni. A nagyközönség mégis szeret találgatni, fogadásokat kötni, és pont ezért ebben az időszakban az áldott állapotban lévő hercegnék minden mozdulatába plusz jelentést gondolnak. És volt is, hogy bejött!


Forrás:

A királyi családban szóba sem jöhet az apás szülés. Noha a királyi család jobban preferálja az otthonszülést (Diana hercegné volt például az első, aki megtörte ezt a hagyományt), a hangulat így sem lazább, mint kórházi körülmények között. Az indokuk pedig egyszerű – a család szerint a szülés csak a nőkre tartozik.


Forrás:

Erzsébet királynő kivételével a királyi család minden tagjának át kell esnie egy kétnapos tréning a SAS-al, ami a világ egyik legkiválóbb és legjobban kiképzett katonai egysége. Az elitalakulat felkészíti a családot az összes veszélyes helyzete, ami érheti őket, beleértve az emberrablást, túszejtést, és terrortámadást is. Amíg a királyi csemeték túl kicsik az ilyesmhez, addig a rájuk vigyázó dadáknak jár egy hasonló kiképzés.


Forrás:

A királyi család tagjai bárhová is utaznak, mindig visznek magukkal egy fekete ruhát, hogy egy rokonuk nem várt halála esetén legyen mit viselniük.


Forrás:

A gyermekek öltözködésére nagyon szigorú szabály vonatkozik, nadrágot ugyanis csak felnőttek viselhetne a családban. Ezért hivatalos eseményeken a fiúkon csak rövidnadrágot látható időjárástól függetlenül, és ez meg sem változik egészen 8 éves korukig.


Forrás:

A mirtusz a szerencsét és a boldogságot hoz a házasságban, ezért a királyi családban egyetlen esküvői csokorból sem maradhat ki. Ez a hagyomány még Viktória királynő uralkodása alatt kezdődött, amikor a vőlegény nagymamája mirtusz adott neki. Manapság ezt a növényt a királyi kertben található fáról teszik egyenesen a csokorba.


Forrás:

A királyi csemetéknek legfeljebb 4 neve lehet, ám nincs vezetéknevük. Ha szükséges lenne mégis ilyesmire, akkor címük tölti be ezt a funkciót. György herceg például a Cambridge vezetéknevet használja az iskolában.


Forrás:

Minimum kettő, de akár három, vagy négy nyelv folyékony ismerete sem ritka a királyi családban, amit viszonylag hamar el kell sajátítani. György herceg és Sarolta hercegnő például már egészen fiatalon elkezdett spanyolul tanulni.


Forrás:

A gyerekek nem ülhetnek szüleik mellett a hivatalos vacsorákon, számukra külön asztalt tartanak fent. A királyi csemetéknek ugyanis addig nincs helye a felnőttek mellett, amíg nem sajátítják el az udvarias csevegés művészetét.


Forrás:

Egyetlen hercegnő vagy leendő hercegné sem viselhet tiarát, amíg férjhez nem megy. Katalin és Meghan is az esküvője napján viselte először az impozáns ékszert, és Sarolta hiába hercegnő, ez a szabály rá is vonatkozik, ugyanis a tiara valódi jelentése az, hogy a nő már elkelt, nem keresi a nagy őt.


Szabályok, amiket a királyi család minden tagjának születésétől fogva követni kell

Mindegy, hogy beleszülettél vagy csak belecsöppentél a királyi családba, ha bent vagy, bent vagy!