Galéria
Forrás: A L'Oréal 67 éves örökösnője és elnöke 2017 után újra a világ leggazdagabb üzletasszonya. Örökségét 71,4 milliárd dollárra becsülik a szakértők.
Forrás: A toplista második helyezettje, Alice Walton (71), aki Sam Walton, a Walmart alapítójának egyetlen lánya. Nettó vagyona 68 milliárd dollár.
Forrás: Jeff Bezosnak, az Amazon alapítójának 50 éves exfelesége, aki a válást követően 4 százalékos részesedést kapott a vállalatban. Becsült vagyona 54.9 milliárd dollár.
Forrás: 44,9 milliárd dolláros nettó vagyonával Julia Koch (58) a lista negyedik helyezettje. Férje, David Koch, a a Koch Industries tulajdonosa alig 2 éve hunyt el.
Forrás: Yang Huiyan (39) a világ ötödik leggazdagabb nője, és nem szereti a gazdagsággal járó közérdeklődést. Habár a toplista legfiatalabb milliárdosa, nem lehet találkozni vele vörös szőnyeges eseményeken, ritkán nyilatkozik, fotót is alig publikál magáról.

Egy biztos: Yang Huiyan 57 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a Garden Holdings társaságban, és nettó vagyona 31,4 milliárd dollár.
Forrás: A Mars alapítójának unokája, aki 82 évével a lista legidősebb tagja. A becslések szerint vagyona meghaladja a  28.9 milliárd dollárt.
Forrás: Az 58 éves német milliárdosnő vagyona 25,8 milliárd dollár, amelyet a BMW-részesedésének köszönhet: 19,2 százalékos többségi tulajdonnal rendelkezik.
Forrás: A Hansoh Pharmaceuticals gyógyszergyártó cég alapítója és elnöke, Zhong Huijuan (60), aki kémia tanárnőként kezdte pályafutását. Vállalatát 2019-ben vezették be a hongkongi tőzsdére, és ma már a leggazdagabb ember a világ egészségügyi szektorában. A Covid-19 évében vagyona tovább gyarapodott.
Forrás: A kilencedik helyre 22,1 milliárd dollárral Steve Jobs özvegye, Laurene Powell Jobs (57) került, aki 21,6 milliárd dollárt örökölt az Apple és a Disney részvényeiből. Emellett ő alapította az Emerson Collective szervezetet, amely hátrányos helyzetű diákok szociális helyzetének javítására és egyéb középiskolai programok fejlesztésére fókuszál.
Forrás: A 79 éves chilei milliárdos üzletasszonynak, Iris Fontbonának az ügyes házasság hozta meg a szerencséjét. Férjétől, Andronico Luksictól egy egész rézbányát örökölt, de emellett két hotellánccal is rendelkezik Horvátországban. Becsült vagyona: 21.0 milliárd dollár.

A világ 10 leggazdagabb asszonya 2021-ben

Lehet, hogy a logómintás luxustermékek elveszítik nagyhatalmi státuszukat?