Galéria
Forrás: Michelle Pfeiffer első meghatározó szerepét a Grease 2-ben kapta 1982-ben, és habár a kritikusok nem rajongtak sem a filmért, sem a színészi alakításokért, mégis megkapta A sebhelyesarcú női főszerepét Al Pacino oldalán, ezt követte az Ármány és szőke,majd Az eastwicki boszorkányok, amely azonnal Hollywood A-listás színészei közé léptette.

A Keresztanyában nyújtott alakításáért Golden Globre jelölték, a Veszedelmes viszonyokért meg is kapta, azonban az Oscarról lecsúszott 1988-ban, ahogy az azt követő évben is, amikor az Azok a csodálatos Baker fiúkért jelölték. Tim Burton macskanőjeként kultuszt teremtett, amely által a 90-es és 2000-es években is olyan sikerfilmekben játszhatott, mint Az ártatlanság kora, Hírek szerelmesei, Szép kis nap! Nevem Sam  vagy a Temetetlen múlt. Legutóbb A szeretet földje című filmben nyújtott játékáért jelölték Oscar-díjra 1992-ben.



Forrás: Ralph Fiennes karrierje Steven Spielberg Schindler listájával robbant be igazán, amelyért Oscar-díjra is jelölték 1993-ban, majd három évvel később, 1996-ban Az angol betegben nyújtott varázslatos erejű alakításáért újra. Mindkét alkalommal lecsúszott az aranyszoborról. Ennek ellenére olyan zseniális filmekben láthattuk, mint A napfény íze, A vörös sárkány, Harry Potter-filmek, A Grand Budapest Hotel, A titokzatos szerető, Vakító napfényben, The White Crow - Rudolf Nurejev élete, The Dig vagy a King's Man - A kezdetek.
Forrás: Azt mondják, hogy a rendezőként és forgatókönyvíróként is aktív Nortonnal nem könnyű együtt dolgozni, mert túlságosan maximalista, ami miatt már több kollégájával is összeveszett. Összesen háromszor jelölték Oscar-díjra, rögtön az első nagyobb szerepéért a Legbelső félelemben 1996-ban, majd az Amerikai história X-ban nyújtott alakításáért 1998-ban, és legutóbb a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) című filmben nyújtott játékáért 2014-ben.
Forrás: Az egyik nagy kedvencünk, Glenn Close, akit idáig összesen 8 alkalommal jelöltek Oscar-díjra:

Garp szerint a világ (1982)
A nagy borzongás (1983)
Őstehetség (1984)
Végzetes vonzerő (1987)
Veszedelmes viszonyok (1988)
Albert Nobbs (2011)
A férfi mögött (2019)
Vidéki ballada az amerikai álomról (2021)

Forrás: Sigourney Weavert összesen három alkalommal jelölték Oscar-díjra, először 1986-ban A bolygó neve: Halál című sci-fiben nyújtott játékáért, majd két évvel később, 1988-ban a Gorillák a ködben című filmért, illetve a Dolgozó lányért is behúzott egy jelölést. Azonban a dupla jelölés ellenére sem járt szerencsével.
Forrás: Michelle Williams színésznő is azok közé a zseniális filmesekhez tartozik, akik már megnyertek mindent, amit lehetett, kivéve egyet, az Oscart. A Túl a barátságon című drámával világhírnévre szert tevő színésznőt fiatal kora ellenére már ötször jelölték Oscar-díjra:

Túl a barátságon (2004)
Blue Valentine (2011)
Egy hét Marilynnel (2012)
A régi város (2017)
A Fabelman család (2022)

Forrás: Röhej, de igaz! Az új pápa sztárja, John Malkovich sem nyert még Oscar-díjat, sőt gazdag filmbiográfiája ellenére csak kétszer jelölték Oscarra, először 1984-ben a Hely a szívemben című filmben nyújtott alakításáért, majd 1993-ben a Célkeresztben című filmjéért.

Hogy lehetséges ez?
Forrás: A Csodálatos Júlia sztárját, Annette Bening színésznőt összesen négy alkalommal jelölték Oscarra, de négyszer elbukta:

Svindlerek (1991)
Amerikai szépség (2000)
Csodálatos Júlia (2005)
A gyerekek jól vannak (2011)


Idén viszont ismét Oscar-esélyes, a Nyad című filmben nyújtott alakításáért. Vajon most szobrocskával a kezében távozik?

Abszurd, hogy ezek a zseniális színészek még nem nyertek Oscar-díjat

Milliók rajonganak értük, mindent megnyertek már, amit csak lehetett, kivéve egyet: azt a 34 centiméter magas és 3,8 kg súlyú aranyszobrocskát, amelyet úgy hívnak, hogy Oscar.