Galéria
Forrás: Érdemes felturbózni vele a salátádat, mert nagyon gazdag A és C-vitaminban illetve antioxidánsokban, emellett a víztartalma is magas. 
Forrás: A lenmag kiváló omega-3 forrás, ez pedig nélkülözhetetlen az éles elme és az egészséges szív számára. Hasznos a bélműködés szempontjából, rostban gazdag, ami biztosítja a hosszú távú teltségérzetet. Egy kanál lenmag a salátára remek választás, de nassolhatod magában, vagy belesütheted kenyerekbe is. 
Forrás: A zsíros halak, akárcsak a lazac, gazdagok omega-3-ban és kiváló fehérjeforrásnak számítanak. A megfelelő zsírbevitel pedig nagyon lényeges, ez kell a teltségérzet kialakulásához. A lazacban lévő zsíroktól ráadásul a bőr is ragyogóbb lesz!
Forrás: Az egyik legolcsóbb és legszuperebb immunerősítő a savanyú káposzta, persze érdemes a jó minőségre törekedni. Erjesztett káposztából készül, tele van a bélrendszert támogató probiotikumokkal, kutatások szerint pedig rendszeres fogyasztása immunerősítő, hangulatjavító, emésztést segítő és bőrszépítő hatással bír. Minden 40 feletti nőnek kötelező lenne enni!
Forrás: Igeen! Ez is fent van a listán, természeteseten a magas kakaótartalmú - 70% feletti -, minőségi variációk. Flavonolokban gazdag, ezek megvédik a szívet, csökkentik a cukorbetegség kockázatát és csökkentik a vérnyomást.
Forrás: A szakértő szerint a fokhagyma egy igazi csodaszer 40 felett: tanulmányok szerint a fokhagyma minimalizálhatja a csontvesztést az ösztrogénszint növelésével. Tápanyagban is gazdag, és nagyon kevés kalóriát tartalmaz.
Forrás: Az apró chia magok kiváló omega 3 zsírsav források, magnéziumban gazdagok, remek fehérjeforrások. Nagyon jól felszívják a vizet, így például a chia puding hosszú időre teltségérzetet biztosít.
Forrás: Csodás fűszernövény, remek ízt ad mindennek, de sok jótékony hatása is van. A bazsalikom polifenolokban gazdag, amelyek jótékony hatással vannak az ízületi gyulladáshoz kapcsolódó krónikus fájdalmak enyhítésére, és még Mirkin szerint is segítik a máj, az agy és a szív védelmét.
Forrás: Szuper, egészséges szénhidrát, mert rengeteg rostot, magnéziumot, káliumot, C-vitamint és A-vitamint tartalmaz. És nem mellesleg jól variálható, csodafinom!
Forrás: A bab szuper rostforrás, segít a stabil vércukorszint kialakításában, valamint vas és flolát tartalma sem elhanyagolható. Ha olyan sötétebb fajtákat választasz, mint a fekete bab, annak még magasabb az antioxidáns tartalma. 

Ételek, amiket 40 felett minden nőnek ennie kellene

Nicole Kidman férjét és két kislányát néha egy-egy spa nappal lepi meg, ilyenkor pedig még talpmasszázst és pedikűrt is vállal.