Galéria
Forrás:

A fiatal Jim Carrey életében a humor volt az egyetlen dolog, ami át tudta segíteni őt a szürke hétköznapokon. A színész gyerek volt, amikor a család elvesztette az otthonát és egy furgonban élt. 15 évesen otthagyta az iskolát, hogy dolgozni tudjon és pénzzel támogassa a családot. Carrey már tizenévesen tudta, hogy szeretne egyszer sikeres humorista lenni. Ezt az álmot soha nem adta fel és a korai csalódások ellenére mára az egyik legismertebb vígjátékszínészévé vált.

 


Forrás:

Celine Dion 14 testvér közül volt a legfiatalabb, édesapja hentesként dolgozott, édeasnyja pedig a háztartást vezette. A 16 fős család sokat küszködött, az apa keresete nem mindig volt elég a nagy családnak. Ennek ellenére Celine-nek boldog gyerekkora volt, a család életében a zene mindig fontos szerepet játszott. Dion 13 éves volt, amikor elküldték egy dalát a zeneimenedzser Renée Angelilnek, akinek annyira megtetszett a hangja, hogy elhatározta: sztárt farag Celineből.

 


Forrás:

Nehéz elhinni, de Leo sem aranykanállal a szájában született. A Titanic színésze Los Angelesben töltötte a gyerekkorát, édesanyja egyedül nevelte és rengeteget dolgozott. A Metro-nak mesélt arról, hogy „szegény környezetben, prostitúcióval és drogokkal körülvéve” nőtt fel. Ez segít neki abban, hogy ne szálljon el, hiszen tudja, hogy nem mindenki olyan szerencsés, mint ő.


Forrás: A Harry Potter könyvek írónője hatalmas vagyonra tett szert a könyveinek köszönhetően. Rowling helyzete nem volt mindig ilyen szerencsés. Mielőtt a Bölcsek kövét megírta volna, Rowling egy kemény váláson volt túl, egyedül nevelte kislányát és depresszióval küzdött. Ebben az időszakban segélyekből tartotta fenn magát és elmondása szerint az is előfordult, hogy ő „azért nem evett, hogy a gyerekének tudjon ételt adni”. Ekkor kezdte el írni a Harry Pottert is, ami megnyugtatta őt a nehéz időszakban. Sok év küzdelem után végül kiadták a Bölcsek kövét Rowling pedig hamarosan minden idők egyik legsikeresebb írója lett.
Forrás:

Mark Wahlberg ma Hollywood egyik legfelkapottabb színésze, de a gyerekkora közel sem volt ideálisnak nevezhető. Wahlberg 8 testvérével Bostonban nőtt fel, a szülőknek nem volt elég ideje a gyerekekkel foglalkozni. Mark 13 éves korára kokainfüggő volt, többször is került összetűzésbe a rendőrséggel kisebb bűncselekmények, szerhasználat és lopás miatt. 15 évesen ő és két barátja afroamerikai gyerekeket zaklatott, 17 évesen pedig szer hatása alatt kirabolt egy gyógyszertárat és két vietnámi férfit bántalmazott. Wahlberget két év fegyházra ítélték, de csak 45 napot kellett leülnie. A 90-es években hátrahagyta a zűrös életét és a színészkedésre kezdett koncentrálni.

 


Forrás:

Amerika kedvenc country énekesnője a Tennesseei hegyekben nőtt fel, 12 testvér közt a negyedikként. A család egy egyszobás kunyhóban élt, a családapa Robert több helyen dolgozott, felesége Avie pedig a háztartást vezette és nevelte a gyerekeket. A szegénység ellenére Parton boldogan emlékszik vissza a gyerekkorára és a természet közelében töltött évekre.

 


Forrás: Manapság minden tehetős fiatal Ralph Lauren pólóit hordja, de volt idő, amikor a tervező nem tudta volna megfizetni a saját termékeit  Lauren egy amerikai zsidó család legfiatalabb tagja volt, gyerekkorát Bronxban töltötte. A tervező gyerekkorától kezdve dolgozott azért, hogy egyszer megvalósítsa az álmát és milliárdossá válhasson.
Forrás: A 90-es évek kedvelt country pop énekesnője szegény családból jött, de a zene mindig jelen volt az életében. Shanianak négy testvére volt, szülei nem kerestek sok pénzt, a családnak gyakran nem volt mit ennie. A zene azonban központi szerepet játszott a család életében, együtt zenélve szórakoztak, Shanianak pedig a zene jelentette a kiutat a szegénységből.

Hírességek, akik mélyszegénységből jöttek

A tapolcai lány újra és újra bebizonyítja, hogy sosem érdemes feladni a nagy álmainkat, bármennyire is nehéz helyzetből indulunk!