Galéria
Forrás:

#1 A felső réteg elhalt hámsejtjei eltüntetésére és halványítására tökéletesen alkalmas a citrom. A citrusféle levét elkeverjük egy evőkanálnyi olívaolajjal és a gyümölcs lereszelt héjával. Az így kapott masszát körkörös mozdulatokkal felvisszük az arcbőrbe, majd 2-3 perc eltelte után alaposan lemossuk langyos vízzel. Bár ebben az esetben viszonylag kevés a hatóidő, annál hatékonyabb a pakolás.


Forrás:

#2 Kezdjük a legegyszerűbb recepttel, amihez mindössze egy fél avokádóra és egy fél kiwire lesz szükséged. A feladat egyszerű: két gyümölcsöt összeturmixoljuk, és felkenjük az arcunkra. Hagyjuk hatni 20 percig, majd mossuk le.


Forrás:

#3 Házi pakolásokkal könnyen felvehetjük a harcot az elhalt hámsejtekkel. Az elkészítés pofon egyszerű: lereszeljük az almát, kinyomkodjuk annak a levét, és összekeverjük pár evőkanál joghurttal. Ezután felvisszük a pakolást, és hagyjuk hatni 15 percig. Ha letelt a negyedóra, alaposan lemossuk a pakolást és hidratáljuk a bőrt.


Forrás:

#4 Ha egy pillanatok alatt elkészíthető hatású pakolásra vágysz, akkor ezt neked találták ki. Pár evőkanálnyi joghurtot összekeverünk néhány csepp citromlével, majd vékonyan felvisszük az arcbőrre. 10 perc után lemossuk. Érdemes a használatát fürdés után, estére tervezni, mivel erőteljes hatása miatt kipirosodást okozhat.


Forrás:

#5 Zsírosabb bőrre, de akár testre is használható ez a hámlasztó pakolás. Nemcsak kémiailag hámlaszt, hanem a cukorszemcsék radíroznak is. Egy citrom levét kifacsarjuk, barnacukorral összekeverjük. A nedves bőrbe körkörösen bemasszírozzuk a keveréket, amíg a cukorszemcsék meg nem olvadnak picit, majd 5 perc után lemossuk az arcbőrünkről.


Forrás:

#6 Szerencse, hogy nemcsak gyümölcsökkel, de zöldségek segítségével is megszabadulhatunk az elhalt hámsejtektől. Erre a legmegfelelőbb hozzávaló a paradicsom. Meghámozzuk a zöldséget, kiszedjük a magját és összekeverjük néhány evőkanál joghurttal. Felvisszük az arcra, majd 10 perc után lemossuk.


Hámlasztó pakolások, amiket otthon is elkészíthetsz

Ezek aztán tényleg pillanatok alatt elkészíthetőek!