Galéria
Forrás: Száraz és érzékeny a bőröd? A zabpelyhes fürdő jobb, mint gondolnád! Szórj a meleg vízbe fél bögre zablisztet, és adj hozzá egy kis levendula olajat. Nemcsak puha lesz tőle a bőröd, de eltávolítja a felesleges hámsejteket is!
Forrás: Leégtél? Készíts masszát zablisztből és hideg vízből, ami szinte azonnal képes nyugtatni az égett bőrt. Ezen kívül elbánik bárányhimlővel, bőrpírral, ekcémára és egyéb viszketésre is tökéletes lehet!
Forrás: Egy csészényi zabpehelyhez adj hozzá kevés rózsavizet, tengeri sót és a bőrtípusodnak megfelelő esszenciális olajat. Pihentesd az arcodon pár percig, hogy a bőrödnek legyen ideje magába szívni a hasznos ásványi anyagokat és vitaminokat, majd körkörös, masszírozó mozdulatokkal, finoman dörzsöld át vele az arcbőrödet. Javítja a vérkeringést, kisimítja és megelőzi a ráncokat, illetve puhítja és táplálja a hámréteget.
Forrás: Köztudott, hogy a hámlasztás egy nagyon fontos lépése az egészséges arcbőr kezelésének. Erre nyújt szuper megoldást a zabpehely: keverj össze 1 teáskanál zablisztet, 1 teáskanál citromlevet és 2 teáskanál joghurtot. Hagyd az arcodon 5-10 percig, majd alaposan öblítsd le!
Forrás: A zabliszt a pattanásokat is sokkal gyorsabban eltünteti, mint a boltban kapható kencék. Eltávolítja a szennyeződéseket, tisztítja a pórusokat és hidratál is. Zablisztből és vízből készített masszával  hamar búcsút inthetsz a bőrhibáknak!
Forrás: A zabliszt természetes szárazsamponként is funkcionál: használd úgy, mint a boltban kapható változatot. Elkészítése és használata egyszerűbb, mint gondolnád: 1 csésze zablisztet keverjünk össze fél csésze szódabikarbónával, a keveréket tegyük egy kiürült hintőporos dobozba, majd igény szerint szórjuk be vele a hajtöveket.
Forrás: Egy olyan egyszerű hozzávaló, mint a zabliszt képes eltávolítani a szennyeződéseket. Nemcsak az arcunkról, de az egész testünkről is. Emellett eltávolítja a felesleges olajat is, plusz gyulladás gátló tulajdonsággal is bír, így megnyugtatja az égő, viszkető bőrt. Használd úgy, mint a hintőport!
Forrás: Nem is gondolnád, pedig arclemosóként is hatékonyan fejtheti ki a hatását a zabpehely!  Egy evőkanál zabpehelyliszthez adj hozzá egy kávéskanálnyi organikus mézet. Öntsd fel a keveréket egy kevéske vízzel, épp annyival, hogy pépes állagú masszát kapj. Nyugtatja, tisztítja, puhítja a bőrt, és összehúzza a kitágult pórusokat.
Forrás: Egy csészényi zabpelyhet keverj össze negyed csészényi natúr joghurttal, fél csészényi bio mézzel és egy zúzott, pépesített banánnal. Ez az arcpakolás mélyen tisztítja a bőrt, összehúzza a kitágult pórusokat, normalizálja a faggyútermelést. A hatását szinte azonnal érezheted.

8+1 zabpelyhes szépségtrükk

Jótékony hatását a hajad és a bőröd is megköszöni.