Galéria
Forrás: Tonikként kiváló

A tökéletes arcbőr elérése érdekében szinte elengedhetetlen a tonik használata. Jó hír: mindezt otthon is elkészítheted. Egy kis desztillált vízbe csepegtess a citrom levéből, majd töröld át ezzel az eleggyel az arcod. Meglátod, hogy kosz, smink vagy izzadtság esetén is hatásos.
Forrás: Ragyogó fogak

Ha a bolti fogfehérítőket inkább valami természetesre cserélnéd, akkor a citromos megoldást neked találták ki! Keverj össze egy kis szódabikarbónát és citromlevet, ezzel dörzsöld a fogaid 10 percig, majd öblíts!
Forrás: Hámlasztásra fel

Nem is gondolnánk, pedig a citrom enyhén hámlasztó hatása miatt is kiváló a szépségápolásban. Az arcradírhoz keverjünk össze egy kanál kristálycukrot, két kanál citromlevet és egy kanál olívaolajat. Körkörös mozdulatokkal vigyük fel az arcra, majd hideg vízzel öblítsük le. Frissít és hidratál is!
Forrás:

Viszlát ráncok

Rendszeresen ott van a gyümölcskosárban, mégsem tudjuk, hogy az egyik legjobb természetes öregedésgátló a citrom? Kisimítja az arcbőrt, ami így tömörebb és feszesebb lesz. A csodaszerhez mindössze egy tojásfehérjére és pár csepp citromlére van szükséged. A hozzávalókat habbá verjük, majd 10 percre felkenjük a letisztított arcbőrre. Használat után alaposan lemossuk! 


Forrás: Erős körmök természetesen? Naná! 

Eleged van abból, hogy a körmöd mindig betörik és gyenge? Vedd fel a harcot ellene és ápold citrommal. Egy fél citrom leve és egy evőkanál méz igazi csodaszer lehet a körmeid számára. Adj hozzá annyi langyos vizet, amennyi már ellepi a kezedet, és áztasd be a körmeidet minimum 20 percre. Hidd el, jobb lesz, mint gondolnád!
Forrás: Mitesszerek ellen

Mivel a citrom elég erős antibakteriális hatású, szuperül tisztítja a bőrödet. Nemcsak fertőtlenít és csökkenti a gyulladásokat, de az aknék megelőzésében is kiváló fegyver! A trükk egyszerűbb, mint gondolnád: egy szelet citrom levét facsard ki és mosd le vele az arcodat, pár percig hagyd a bőrödön, majd öblítsd le vízzel.
Forrás: Mesés ajkak

Ajkainkat házi módszerekkel is nagyon széppé és kívánatossá varázsolhatjuk, még akkor is, ha odakinn tombol a hideg. A citrom természetes védelmet nyújt a száraz, kirepedezett ajkak ellen. Tegyél egy kevés citromlevet az ajkaidra és hagyd, hogy a bőröd beszívhassa. A legjobb, ha ezt este, lefekvés előtt csinálod, így van ideje a citromnak dolgoznia és mélyebben is hat.

Így használd a citromot a szépségápolásban

Segít megőrizni a szépséget!