Galéria
Forrás:

Te is eljátszottál már valaha a gondolattal, hogy mi lett volna, ha életed bizonyos eseményei másként történnek és a sorsod más irányt vesz? Ez a film erre az alapötletre épül.

Mi minden múlik egy becsukódó metróajtón! Jóllehet, Helen (Gwyneth Paltrow) kicsit ideges, mert éppen elvesztette az állását, de ha ügyes, még sikerül becsusszannia a kocsiba. És éppen idejében érkezik haza, hogy férjét rajtakapja újfent felbukkanó régi szeretőjével. Ha viszont lemarad a szerelvényről, elkerülik egymást a vetélytárssal, és minden marad a régiben?


Forrás:

A film, melynek főszereplője Rob Gordon (John Cusack), a két lábon járó rock enciklopédia, a szakítás, elengedés témáját boncolgatja. Rob lemezboltja igazi kincsesbánya a zenefanatikusoknak, ám az üzlet mégsem megy elég jól. Két furcsa alkalmazottja (akik közül az egyiket Jack Black játsza) csak azért tart ki mellette, mert ők is a bakelitek megszállottjai. Az élet meredek helyzeteire is rögtön össze tudnak állítani egy alkalomhoz illő slágerlistát. Amikor Robot barátnője, Laura elhagyja, önvizsgálatba kezd a szerelem és a boldogság kérdéseiről. Zenerajongóknak kötelező!


Forrás:

Ez az a film, amit nem tudok elégszer megnézni. Ha szereted az olasz életérzést, akkor mindenképpen látnod kell! Frances (Diane Lane), a harmincas évei közepén járó sikeres és boldog író, ám amikor házassága zátonyra fut, nem csak érzelmileg jut zsákutcába, de az írás sem megy neki. Fogalma sincs, hogy mihez kezdjen az életével, de szerencsére barátnője, Patti megajándékozza egy olasz repülőjeggyel. Frances egy elhanyagolt, ódon mediterrán villában kap szállást, és szinte pillanatok alatt elvarázsolja a környezet szépsége, a kisváros és lakói. Hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy megvásárolja a villát és nekilát egyedül felújítani.


Forrás:

Jól menő pékségével, új kapcsolatával és végre lezárt válásával Jane Adler (Meryl Streep) jogosan érezheti úgy, hogy sínre került az élete. Igen ám, de ekkor az ex-férje, Jake (Alec Baldwin) hirtelen úgy dönt, hogy mindent elkövet annak érdekében, hogy visszahódítsa őt. Közben pedig a háza felújításával megbízott építész (Steve Martin) is berobban az életébe.


Forrás:

Ez a film egyáltalán nem a romantikusok kategóriájába tartozik, de nagyon aktuális témát feszeget. Elvekről, önbecsülésről és női karrier utakról szól, amelyek olykor csak akkor folytatódhatnak, ha egy férfi ágyán keresztül vezetnek.
Roger Ailes (John Lithgow) az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb médiabirodalmának vezetője, a FOX News hírcsatorna alapítója nem válogatott az eszközökben. Ennek gyakran női alkalmazottai látták kárát, akiket szexuálisan zaklatott és megalázott. A hírhedt mogul hatalma egy pillanat alatt összedőlni látszott, amikor Gretchen Carlson (Nicole Kidman), a csatorna egykori műsorvezetője szexuális zaklatás vádjával beperelte őt. Az eddig hallgatásba burkolózott nők, köztük a népszerű riporter, Megyn Kelly (Charlize Theron) is nyilvánosságra hozta, hogy a csatorna igazgatója többször inzultálta őt. Ezzel pedig elindul a lavina, ami azonban mindkét felet maga alá temetheti.


Forrás:

Egy film érzésekről, anyaságról, odaadásról, elengedésről és a körülményekről, amelyeket nem tudunk befolyásolni. A hősnők összetett, ellentmondásos karakterének köszönhetően a dráma finom szálai egyszer csak összeérnek Susan Sarandon és Julia Roberts fantasztikus játékában. Arra számíts, hogy nem egy könnyű film, zsebkendőkre mindenképpen szükséged lesz, ha megnézed!


Forrás:

Ez a film nagy személyes kedvencem, szerintem az inspiráló történetek egyik legjobbika. Erin Brockovich (Julia Roberts) egy reggel arra ébred, elege van addigi életéből és valamit tennie kell, méghozzá azonnal. Túl sok a tartozása és túl reménytelen az élete. Így hát elindul munkát keresni. És mivel elég makacs, nagyszájú és talpraesett, talál is: adminisztratív munkatárs lesz egy jól menő ügyvédi irodában. Új kollégáinak hozzá kell szokniuk egy minden lében kanál titkárnő jelenlétéhez, akinek kihívó szoknyáinál már csak túlfejlett igazságérzete kibírhatatlanabb. Ráadásul Erin nem tesz lakatot a szájára: mindenbe beleszól, és mindenről megvan a saját véleménye. Amikor pedig egy ingatlanügy iratai között furcsa orvosi leletekre bukkan, nyomozni kezd. Nem érdekli, hogy csak egy tanulatlan irodai alkalmazott, utánajár az esetnek. És szörnyű titokra bukkan: egy közismert iparvállalat évek óta mérgezi egy kisváros lakóit. Erin merész döntést hoz: kerül, amibe kerül, megkeresi a felelősöket, és rájuk húzza a vizes lepedőt.


Forrás:

Sokan nem tudják, hogy a Chanel márka megálmodója, alapítója egyáltalán nem tehetős családból származott. Az árvaházban felnőtt Gabrielle Chanel (Audrey Tautou) a ruhák foltozása mellett a Coco nevű fruskáról szóló frivol dalocskával kereste meg a napi betevőt egy éjszakai mulatóban – és hamarosan ráragadt a mókás becenév. Mikor a lány afférba bonyolódik Etienne Balsan báróval, lehetősége nyílik, hogy bepillantson a francia elit életébe, és kibontakoztassa formabontóan merész elképzeléseit a divat terén. Coco eltökélten igyekszik érvényesülni egy olyan világban, ahol a nők szabadságát a társadalmi konvenciók mellett még a fűző is korlátozta. Szenzációsan francia, Párizs-hangulatú film!


Forrás:

Ha női önmegvalósításról van szó, akkor nem is vitás, hogy a sorban itt van a helye Frida Kahlo-nak is, a felkavaró egyéniségű és nem mindennapi szépségű mexikói festőnőnek. A film az ő életét mutatja be, amelyben a művésznőt Salma Hayek kelti életre. 1922-ben, Mexikóvárosban Frida élvezi diákéveit, a rajongó férfiakat. Azonban egy tragikus buszbaleset áldozata lesz, és hosszú ideig ágyba kényszerül. Párja elhagyja, a családja tartja benne lelket. Édesapjától kap egy festőkészletet, és alkotni kezd…


Forrás:

Ez  a történet az élő bizonyítéka, hogy bármire képesek vagyunk, mi nők, ha elhatározzuk magunkat és követjük a céljainkat, álmainkat

Az ötvenes évek végén járunk, az Egyesült Államok minden erejével igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. Úgy tűnik azonban, hogy hiába a pénz, a nagy koponyák és az elszántság, alul maradnak… aztán rábukkanak néhány kiaknázatlan lángelmére. Eddig senkinek nem jutott eszébe érdemileg bevonni őket a munkába, mert többszörösen hátrányos helyzetűek: nők és feketék.


10 inspiráló film elengedésről, útkeresésről és a boldogság megtalálásáról

Nem is olyan nehéz, mint gondolnád!