Galéria
Forrás: Bár ez számunkra nem újdonság, hiszen húsvétkor Magyarországon is szokás a locsolkodás, azonban ez a hagyomány Thaiföldön az új évhez kapcsolódik.
Forrás: Mexikóban újévkor sem maradhat ki a vidámság. Így biztos, ami biztos: színes ruhákba öltöznek. A legtöbben sárga alsóneműt viselnek a szerencse reményében.
Forrás: Bulgáriában éjfélkor 2-3 percre lekapcsolják a villanyt, szabad teret adva az újévi csókoknak. Ezután a háziasszony felvágja a meglepetéseket tartogató tortát. Az, aki pénzérmét talál benne, egész évben bőségre és gazdagságra számíthat.
Forrás: Spanyolországban a hagyomány szerint a szőlő hoz szerencsét. Ha be tudsz tömni a szádba tizenkét szőlőszemet és benne is tartani éjfélkor, szerencsés lesz a következő éved.
Forrás: Oroszországban egészen meglepő hagyományokat tartanak. A legnagyobb kívánságainkat kell egy darab papírra leírni. Az érdekesség ezután következik, ugyanis a papírt elégetik, majd a hamut egy pohár pezsgőbe szórják és még éjfél előtt megisszák.
Forrás:

Chilében, az egyik leginkább szokatlan újévi szokás terjed. Rendszeresen járnak ki szilveszter este a temetőbe, hogy meglátogassák a halott rokonaikat. A látogatások azonban nem rövid idejűek, ugyanis azok, akik tartják a chilei szilveszteri tradíciókat, a temetőben is alszanak.  


Forrás: A Fülöp-szigeteken szilveszter este a házban az összes villanyt felkapcsolják, hogy így ijesszék el a gonosz szellemeket. Kinyitják az összes ajtót, ablakot, szekrényt, amiket éjfélkor bezárnak.

7 furcsa szilveszteri szokás a világ minden tájáról

Ahány ország, annyi szilveszteri hagyomány.