Galéria
Forrás: Fantomszál (2017)
Egy nagyon sötét dráma az 50-es évekből egy divattervezőről.
Forrás: A nagy Gatsby (2013)
Az 1920-30-as évek Amerikája, remek színészekkel, díszletekkel és jelmezekkel.
Forrás: Next in Fashion (2020)
Alexa Chung és Tan France a műsorvezető a divattervező tehetségkutató versenynek. A reality tökélesen bemutatja, milyen nehéz technikailag lejutni a ervektől a megvalósításig a ruhatervezésben. A Netflixen nézheted.
Forrás: Szex és New York (1998-2004)
Annyira magától értetődő, hogy képtelenség kihagyni egy ilyen válogatásból. Akárhányszor újranézed, találsz benne érdekes részleteket, kiegészítőket, érdekes párosításokat.
Forrás: Jackie (2016)
A Jacqueline Kennedyről szóló film a férje JFK halála utáni időszakot mutatja be. Amellett, hogy Jackie egy gyönyörű és okos nő volt, csodás sítlusérzéke is volt, a 60-as évek legjavát láthatjuk rajta.
Forrás: Megszállottak viadala (2018-)
A sztori közel sem a divatról szól, de mégis. Villanelle (Jodie Comer), a főszerepő bérgyilkos szettjei mára ikonikussá váltak. Gyilkolás előtt és után is képes a legmenőbb és legmeglepőbb szettekben feltűnni, ráadásul igazi átváltozómester. Már a 3. évad is elérhető!
Forrás: Eufória (2019-)
Az amerikai tinikről szóló sorozat folytatódik, és nem mintha mindenki tökéletesen öltözött lenne a sorozatban, de azért HUnter Schafer minden részben ámulatba ejtett bennünket. Az idei sminkdivatot erősen meghatározó filmsorozat.
Forrás: Franca: Chaos and Creation (2016)
A legendás főszerkesztőről Franca Sozzaniról (az olasz Vogue vezetője volt) szóló film remekül megmutatja, a magazinoknak mekkora szerepe volt (és van?) a divat alakulásában. A mostani digitális korszakból visszatekintve nagyon érdekes életrajzi film.
Forrás: Inside Look: The Assassination of Gianni Versace - American Crime Story (2017)
Ennek a nagyon hosszú című sorozatnak köszönhetően beleláthatunk Gianni Versace életébe és halába, a divatipar működésébe. Versace a 80-as és 90-es évek utcai divatját nagyban alakította.
Forrás: Az ördög Pradát visel (2006)
Nem is kérdés!

10 film, ami örök divatinspiráció

A filmtörténet már önmagában is egy ikonikus gyűjtemény, legyen szó széles vászonra álmodott love storykról, ékszerekről, ruhákról, vagy épp kabátokról.