Galéria
Forrás:

Remekül leradírozza az elhalt hámsejteket anélkül, hogy felsértené a bőrödet. Már az első használat után simává, frissebbé és tisztává varázsolja azt. Keverd össze egy kevés mézzel, majd szépen egyenletesen oszlasd el az arcbőrödön, hagyd rajta 10-15 percen keresztül, végül langyos vízzel mosd le.


Forrás:

Melegítő, és élénkítő tulajdonságainak köszönhetően megtisztítja a bőrt, fokozza a vérkeringést és méregtelenít. Ha arclemosóként használnád, keverd össze egy kevés mézzel vagy glicerinnel.


Forrás:

Öregedést gátló, és méregtelenítő hatású, gazdag antioxidánsokban és vitaminokban, véd a káros UV sugaraktól, és fokozza a vérkeringést. Ezek mellett simává és ragyogóvá varázsolja a bőrt. Készíthetsz belőle bőrradírt, arcpakolást, de még arclemosót is!


Forrás:

Megköti a bőrben a nedvességet, így remekük hidratálja azt. Nem véletlenül kerül tehát számtalan kozmetikumba. Érdemes bőrradírként használni, könyökön, térden vagy a sarkakon, azonban arcradírozás céljából érdemes barna cukrot használni, mivel ennek sokkal finomabbak a szemcséi, vagyis kíméletesebbek a bőrrel.


Forrás:

Elképesztően gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Csökkenti a bőr zsírosságát, kisimítja a ráncokat, összehúzza a pórusokat, felveszi a harcot a pattanásokkal, és javítja a bőrtónust. Érdemes arcpakolást készíteni belőle: ehhez tisztítsd meg az arcbőrödet, majd üss fel egy tojást, keverd habosra, vékonyan kend fel az bőrödre, hagyd rajta 15-20 percen keresztül, végül langyos vízzel mosd le.


Forrás:

Rengeteg minden olvasni a fahéj negatív hatásairól, de az vitathatatlan, hogy tele van antioxidánssal, fokozza a vérkeringést, baktériumölő és gombaellenes, serkenti a kollagén termelést a szervezetben, és bőrhámlasztó hatású. Azonban elképesztően erős illóolaj tartalommal rendelkezik, amire nagy mennyiségben a legtöbben érzékenyek. Így senkit nem buzdítanánk arra, hogy bőrpróba és minden előzetes információ nélkül magára kenje, azonban arra igen, hogy keresd azokat a termékeket, amik tartalmaznak fahéjat, mert nem csak a bőrrel, de a hajjal is csodákat művel.


A mézeskalács alapanyagai a bőr számára is kiválóak…

Ha sütsz idén mézeskalácsot, ha nem, jó, ha tudod, hogy a benne található alapanyagok szinte egytől-egyig jót tesznek a bőrödnek. Na, nem elfogyasztva, sokkal inkább magadra kenve.