Galéria
Forrás:

Schrődl Stefánia már gyermekkora óta szeret alkotni, olyannyira, hogy több saját kézzel készített babaruhája volt, mint bolti. Pályaválasztásnál kreatív területet keresett, hogy olyat csinálhasson, amit szívvel-lélekkel tud végezni, így evidens volt, hogy ruhatervező lesz. Így sodorta a sors a METU kézműves tárgykultúra alapszakára, ahol öltözék- és kiegészítő tervezés specializáción végzett.


Forrás: Papp Piroska a MOME-n tanult divat-és textíltervezést. Ruhái hangulatában jelen van a lezserebb, naturalisztikusabb, már felnőtt személyisége, de mellette felsejlik az egykori, tündérporos fantazmagória, ami csillogó fonalként szövi át a ruhákat és Piroska karakterét. A Nalery, ami saját márkájának is névadója lett, egy mesebeli alteregójának a neve, aminek történetét hosszú éveken keresztül írta és illusztrálta kislányként.
Forrás:

Bráz Noémi 2016-ban alapította márkáját, a Noen Design-t. Munkáira jellemző a kreativitás és a felismerhető egyediség, önmaga legyőzése. A divat, számára a legszínesebb paletta, ahol határok és szabályok nélkül bármit megtehet. Folyamatosan új szabásvonalakkal, mintákkal, textúrákkal kísérletezik, munkája során az alapanyagot is ő maga hozza létre. Különböző textúrák, anyagstílusok keverésével igyekszik egyedit alkotni. Noémi széles érdeklődési körrel rendelkezik, a tervezés mellett szívesen részt vesz a kivitelezésben és egyéb marketinges folyamatokban, de rendezvényszervezéssel is foglalkozik.


Forrás:

A Zeraw márka a természet és a divat mindennapi szerepének összekapcsolásával jött létre. A Zeraw modellek természetes növényi alapú textíliákból készülnek zero-waste szabászati tervezéssel. Egy ősi növényi mintázási technika újragondolásával nyers kezeletlen növényi alapanyagokat használ, ami lehetővé teszi, hogy miután a ruha elkészült elmondhatja magáról, kizárólag komposztálható növényi hulladék keletkezett a mintázásakor.



Forrás: Szentirmai Márta 2016-ban alapította meg a Millaas Fashion márkát, melyhez nagymamája adta az inspirációt – mindez visszatükrözi a márkanév is, amely a tervező és a nagymama nevének összeolvadásából jött létre. Ruháira az elegancia, a nőiesség a jellemző.

BCEFW TRUNK SHOW: Young Talents

Ötletes és biztonságos megoldással reagált a Magyar Divat & Dizájn Ügynökség a koronavírus járvány okozta helyzetre. Főszerkesztőnk, Alberti Petra beszámolója a rendhagyó divathétről.