Galéria
Forrás: Mintás, csinos ruhára minden nőnek szüksége van, szerintem! A fazonja persze legyen a stílusodhoz illő, de ha biztonsági játékos vagy, az isteni Diane von Fürstenberg-féle átlapolós fazonok a legtöbb alkatnak jól állnak. Miért alapdarab egy mintás ruha? Mert több szín megtalálható bennük, így többféle kiegészítővel jól variálhatók. A trópusi minták szerintem a következő szezonokban sem számítanak majd idejétmúltnak, de választhatsz geometrikus mintát, vagy szimpla virágmintát is, a lényeg, hogy álljon varázslatosan!
Forrás: Irtó menők most ezek a válltöméses felsők az egész világon – még egy kis nyolcvanas évek, igaz? Trendi, de nem feltétlenül ördögtől való, ha tudod több darabbal is kombinálni - jó, ha ilyen esetleg már van is a szekrényedben. Magasderekú farmer, miniszoknya, midiszoknya, biciklisnadrág, maxiszoknya, sőt, kosztümnadrág. Mikor vállalj be egy ilyen gyorsan letűnő trendet? Ha tényleg jól nézel ki benne, és szeretnéd úgy aktuálissá tenni a ruhatárad, hogy nem fáj a malacperselynek sem! Válaszd valami alapszínben, ami igazán jól áll, mint a fekete, fehér vagy bézs, és ha leköszönt, jó lesz edzeni, mert amúgy vagány.
Forrás: Pöttyös darabja tutira sok mindenkinek van, úgyhogy idén tavasszal és nyáron érdemes előkapni. Láttuk ezt a trendet a Marc Jacobs, Dries Van Noten vagy a Balmain kifutóján is, te se maradj le. Tedd aktuálissá egy vagány szandállal vagy csinos farmerrel, bőrdzsekivel. Ha pedig van egy csinos, pöttyös nyári ruhád, ne félj a hűvösebb időben sem elővenni – egy csizmával vagy egy szép, kötött kardigánnal is zseniális, ahogy Olivia Palermo mutatja!
Forrás: Crop topok! Ezek sem tűnnek el a boltokból egyhamar, de talán nem is olyan nagy gond! Kilátszik egy kis rész a hasból? Kit zavar nyáron? Szerintem alacsony és magas lányoknak is jól állhat, és egy magas derekú palazzo nadrággal, farmerrel vagy szoknyával kombinálva szép, hosszú lábakat varázsol. Extra tipp a magas sarkú, ami még dob egy pár centit. Legs for days, Édeseim!
Forrás: Ha valamivel nem lehet mellényúlni, azok a lágy esésű, selyemhatású maxi-midi szoknyácskák. Tuti, hogy még évekig tudod hordani, nőies, és egy bőrdzsekivel vagy sportcipővel a vagány oldalát is meg tudod mutatni. Válaszd valami gyönyörű színben, vagy ha biztosra mennél, feketében, és az arcod közelében viselj olyan színt, ami igazán te vagy.
Forrás: Kevés menőbb dolog van idén tavasszal-nyáron, mint a lila-fehér kombináció. Ha fehérrel már jól állsz, vegyél egy olyan lilás darabot, ami tényleg sokoldalú és jövőre sem lesz ciki. Pulcsi, ballonkabát, blúz – ami legközelebb áll hozzád!
Forrás: Nagyon izgalmasnak tartom azt is, ha egy komolyabb darabot elviszünk játékosabb irányba a kiegészítőkkel. Erre szolgál ugye az évek óta hódító white sneaker trend is, de milyen izgalmas mondjuk egy nadrágkosztüm szalmakalappal vagy fonott táskával? Találd meg a hidat a két világ között, ami lehet akár a színpaletta vagy a hangulat is, és nyert ügyed van!
Forrás: Az állatminta örök klasszikus és az üzletekben persze most is vannak újdonságok belőle. Egy csinos ruha vagy szoknya szerintem must-have, ha szunnyad benned egy kis vampság! Ami az igazán érdekes és kevesen tudják, hogy a legtöbb állatminta alapszínekből áll – bézs, fekete, fehér, barna, tehát jól kombinálhatók egy csomó darabbal. Használd ki! Bátortalanabbak egy szandállal vagy papuccsal nyissanak és meglátják, évekig hű társ lesz. Ha pedig bátor vagy, akkor akár eltérhetsz az alapszínektől is!
Forrás: Barna, barna, barna. A spanyol Yolancris márka egyik tervezője mondta nekem idén tavasszal, még Párizsban (de rég is volt!), hogy a barna az új fekete! Szinte minden színnel menő most kombinálni egy jó kis csokibarna nadrágot. Rózsaszín, fehér, lila, fekete, vanília vagy bézs – mit találsz a szekrényben?
Forrás: A barna túl téli? Akkor mit szólsz az üde sárgához? A neonostól ez egészen halvány pasztellig minden menő most. Szintén jól passzol a fehérrel vagy a farmerkékkel, de megpróbálhatsz erősebb kombókat is, mint ez a fukszia!
Forrás: Ne maradjon le a listáról az overall, ami szintén meglepően jó alapdarab! Ha ki tudod emelni egy övvel a derekad, én mindenképp javaslom. Hagyhatod nyitva a nyakvonalon és vehetsz alá felsőt, hogy egy kicsit megvariáld, ellensúlyozhatod a maszkulin hatását egy csajos fejpánttal, vagy húzd fel a cipzárt és vegyél egy csinos magassarkút, hogy magasabbnak tűnj pár centivel (erre egyébként minden tone-in-tone szett vagy egyszínű ruha szuper).
Forrás: És ha most épp nem fér bele semmi új a büdzsébe, a legjobb tippem, hogy a szép smink/frizura, egy menő körömlakk, és egy jól karban tartott fehér sportcipő egy rakás, akár nem is túl aktuális dolgot frissé tesz, hiszen úgy tűnik, te annyira menő vagy, hogy fittyet hánysz a trendekre és szezonokra: a lényeg csak a stílus!

Stílustippek Lakatos Márktól: Kombináld a ruhatárad, mint egy profi

Lakatos Márk újabb izgalmas részleteket árul el a nyári trendekről, és azonnal alkalmazható, könnyed tippeket is ad viselésükhöz.