Galéria
Forrás:

 A pokoli ‘fehérgalléros’ kifejezés már önmagában behatárolja, hogy milyen megjelenés elvárt az irodai dolgozóktól. Nem is csoda, hogy business casual stílusbörtönéből kevesen találják a kiutat. Pedig nem bonyolult a recept: húzz egy meglepő mintájú zoknit, mondjuk egy szkafanderes rozmárosat, és máris emlékezetes az outfited. Ha egy kicsit mered feszegetni a határaidat a munkahelyen, már névjegykártyára sem lesz szükséged, hogy megjegyezzenek.


Forrás:

 Ha már feltűnést keltettél a vad zokniválasztásoddal, miért ne használnád fel a bokádat és környékét arra, hogy üzenj valamit a világnak? Remek példa erre a kanadai miniszterelnök Justin Trudeau, aki megoldotta, hogy egyszerre hajtson fejet az egy időben zajló Toronto Pride és a muszlim Ramadan ünnep előtt, amikor szivárványszínű és ‘Eid Mubarak’ feliratú zoknit húzott egy nyilvános szerepléséhez.


Forrás:

Azt viszont már nehezebb megfejteni, hogy a World Economic Forumon milyen divatdiplomáciai üzenetet akart átadni gumikacsás zoknijával, mindenesetre másnap reggel minden hírportálon a bokavillantós kép szerepelt... 


Forrás:

Már ezerszer megtapasztaltam, hogy a zokninál nincs jobb icebreaker. Akár otthonosan, akár feszélyezve mozogsz a networking és small talk labirintusában, mindig örülni fogsz, ha valaki a garnélarákos zoknidról faggat ahelyett, hogy az időjárás témájában kellene csevegést erőltetned. Épp ezért ha nyitott vagy az új ismeretségekre, hordj tudatosan olyan mintát, ami jó beszélgetésindító lehet. Állásinterjútól az állófogadásig, ez a trükk mindig beválik.


Forrás:

Azzal, hogy vicces zoknit hordasz, sokat elárulhatsz a személyiségedről is. Számomra például a feltűnő zokniviselet a kreativitás, a humor és az egészséges önirónia jele, de árulkodhat kifinomult ízlésről és remek stílusérzékről is. Ezt gyakran használom titkos kódként is: idegen környezetben sokszor zokni alapján választom ki, kit szólítok meg először. A szabadkőművesek helyében már rég háromszögmintás zoknikat használnék a titkos kézfogások helyett.


A férfi stílusa: Mutasd a zoknid, megmondom ki vagy!

Nem is gondolnád, mennyi mindent elmond rólad és mennyi lehetőséget rejt a zokni, amit viselsz - ideje tudatosan használni ezt a sokszínű kiegészítőt!