Galéria
Forrás: A Gucci 1998-ban bekerül a Guiness Rekordok könyvébe a világ ledrágább farmerjával: a Gucci Genius Jeans 3134 dollárba került.
Forrás:

Egészen a 19. századig a divatcégek nem "használtak" élő modelleket a kollekciók bemutatásához, csak bábukat öltöztettek be.

 


Forrás:

A mandzsettagombot Napóleon vezette be, na de nem azért, mert akkora divatguru volt! Elege volt abból, az undorító szokásból, hogy a katonái mindig beletörölték az orrukat a kabát ujjába...

 


Forrás:

Bár a Dr. Matrens bakancsok már rengeteg színben és mintában kaphatók, az első darabok csak feketében voltak kaphatók, ugyanis autógumiból készült.

 


Forrás:

A fekete-fehér némafilmek atyja,  W. Griffith szerette volna hangsúlyosabbá tenni a színésznői tekintetét, ezért kitalálta nekik a műszempillát.


Forrás:

1586-ban jelent meg az első divatmagazin a világon Németországban.


Forrás:

A genovai tengerészek pamutnadrágot hordtak, és az amerikaiai bizalmaskodva csak Genesnek (dzsinsz) hívták őket – innen ered a jeans szó a farmerre angolul.


Forrás: Viktória királynő volt az első menyasszony, aki fehér esküvői ruhát viselt, egészen addig a fehér a gyász színe volt.
Forrás: A nők a világon átlagosan 145 darab táskát vesznek életük során.

+10 érdekes tény a divatról és ruhákról, amit még sosem hallottál

Melyik híres tervező kezdte a karrierjét azzal, hogy megvarrta anyja esküvői ruháját? Melyik író fedezte fel a melltartócsatot? 3 millió dolláros cipő...