Galéria
Forrás: Eltűnnek az alkalmazottak, legalábbis a szemünk elől, és jóval kevesebb ember dolgozik majd a reptereken, mint eddig.
Forrás: A biztonsági ellenőrzéskor használt kis ládáknak is búcsút intünk, de ezt annyira nem sajnáljuk... Állandóan fertőtleníteni kellen ugyanis, minden egyes ember után.
Forrás: Az olcsó magánrepülések már a múlté! Az elmúlt 2 hónapban 33%-kal nőtt az ára a privát gépbérléseknek, és ez tovább fog nőni.
Forrás: Eltűnik a tömeg! Most azon dolgoznak a reptéri vezetők, hogyan alakítsanak ki olyan tereket, ahol jól eloszlik a tömeg, pontosabban ők oszlatják szét külön-külön sorokban, kisebb csoportokba.
Forrás: A sorbanállás is megszűnik, sem vécénél, vevőszolgálaton, sem kajáldáknál nem lehet már tülekedni.
Forrás:
Az azonnal  forduló charter járatok helyett lelassul a közlekedés, eddig átlagosan 20 percig takarítottak egy azonnal visszainduló gépet, ez az idő a fertőtlenítés miatt minimum 40 perc lesz.
Forrás: Kevesebb kézipoggyászt lehet majd felvinni, mert mindent fertőtleníteni kell, ami az utastérbe kerül, és lehetetetlenség fejenként 3-4 kézipoggyászt fertőtleníteni, rengeteg idő lenne.
Forrás: A gyors kajálások ideje is lejárt: mivel az éttermekben is különleges higiéniai szabályok vannak, plusz nem lehet egyzerre sok vendég egy vendéglátóhelyen, lelassul a kiszolgálás.
Forrás: A boardingnál szokásos tülekedés is megszűnik szerencsére, a terv az, hogy minden gépre 3 sorban történjen majd a boarding (nem az eddig megszokott egy tömött sorban).
Forrás: És a legszomorúbb: nem lehet búcsúzkodni, üdvözölni a szeretteinket. Az új szabályok szerint csak az leet a reptér területén ,aki éppen elutazik vagy éppen megérkezik. A többieknek kint kell várakoznia a reptér területén kívül.

2020-től eltűnik ez a 10 dolog a repterekről

A 2001-es terrortámadások óta nem történt ilyen gyökeres változás a repülőtereken.