Galéria
Forrás: Mike Todd producer megcsókolja a felesége, Elizabeth Taylor arcát 1957-ben (a 80 nap alatt a föld körül bemutatóján).
Forrás: 1966-ban Michael Cane-t körbeállják a hoszteszek, akik a nadrágukon reklámozzák Cane új filmjét, az Alfie-t.
Forrás: Keith Richardsot, a Rolling Stones tagját, élettársa, a színésnő, Anita Pallenberg és a 2 gyerekük kísérte el 1971-ben a fesztiválra, ahol az együttes Gimme Shelter című koncertfilmjét mutatták be.
Forrás: Arnold Schwarzenegger volt az első Mr Universe, aki színészként Cannes-ban szerepelhetett. A testépítőpózban feszítő Schwarzeneggert a híres francia varieté, a Folies Bergère táncosai veszik körül 1977-ben.
Forrás: 1987-ben Károly herceg és Diana herceggnét hatalmas rajongótábor várta Cannes-ben.
Forrás: Madonna nem hazudtolta meg magát, ebben a tipikus Gaultier-szettben érkezett saját filmje, a Madonnával az ágyban premierjére 1991-ben.
Forrás: A Spice Girls is yachton érkezett a filmfesztiválra 1995-ben.
Forrás: Chloe Grace Moretz és Juliette Binoche 2014-ben a Sils Maria felhői vetítése előtt.
Forrás: Parker Posey és Emma Stone az Abszurd alak vetítése előtt 2015-ben.
Forrás: Naomi Watts nyom nagy csókot Susan Sarandon arcára 2016-ben a Pénzes cápa vetítése előtt.
Forrás: Gwendoline Christie, Elisabeth Moss és Nicole Kidman 2017-ben A tó tükre: China Girl közös fotózásán.
Forrás: A két díva: 2018-ban a zsűri elnöke, Cate Blanchett és az egyik zsűritag, Lea Seydoux.
Forrás: Ron Howard és Chewbacca a Solo: Egy Star Wars történek 2018-as fesztiválbemutatója előtt.
Forrás: A 2018-as Cannes-i fesztiválon rengeteg politikai demonstráció volt, az egyik a feketebőrű nők diszkriminációja ellen szervezdődött: Nadège Beausson-Diagne, Mata Gabin, Maïmouna Gueye, Eye Haïdar, Rachel Khan, Being Black is Not My Job címen könyvet jelentettek meg. Ebben részletezik a rasszizmust, ami színésznőként éri őket Franciaországban. Ők szerepelnek a képen a zsűri egyik tagjával, Khadja Ninnel, ahogy a Gyújtogatók című film vetítése előtt együtt pózolnak az ikonikus vörös szőnyegen.
Forrás: Klasszikus trió: Pedro Almodovar, Penelope Cruz és Antonio Banderas közös filmjük a Fájdalom és dicsőség vetítése előtt 2019-ben. A filmet a rendező, Almodovar az életműve csúcsának tartja, ráadásul (vagy éppen azért, mert) önéletrajzi ihletésű a történet.
Forrás: Brad Pitt és Leonardo DiCaprio – már nagyon sokan várták, hogy Hollywood két nagyágyúja egy filmben szerepeljen, így volt ezzel Tarantino is ,aki külön-külön már doglozott a színészóriásokkal. A Volt egyszer egy... Hollywoodban végre összehozta őket, és a film szuper lett, a színészek pedig örök barátságot kötöttek. A kép 2019-ben készült a közös filmjük bemutatója előtt.

Cannes legszebb, érzelmes, különleges képei

Érzelmek, barátságok, rajongás – A cannes-i filmfesztivál különleges, ritkán látott képeiből válogattunk, hogy kitöltsük az űrt. Az instyle.hu összeállítása.