Galéria
Forrás: Az 1880-as évek környékén a Levi's piacra dobta a Triple Pleat Blouse, a mai dzsekik ősét. Majd 1905-ben a „Type I” kabátjával belépett a modern korszakába, ekkor még szabását tekintve a mai alapdaraboknál is egyszerűbb volt, egy sima zseb volt elől rajta hajtóka nélkül, a hátsó részén pedig egy sima csat volt. A katonai egyenruhák után, az '50-es években egyre nagyobb átalakításon esett át és lassan a filmekben is helyet kapott, a ma is ismert népszerű forma pedig több, mint 50 éve az egyik legnépszerűbb dzseki a piacon.
Forrás: New York Yankees sapkája talán az egyik legnépszerűbb manapság, számtalan színben és mintával kiegészítve kapható. Ám nem volt ez mindig így, 1996-ban Spike Lee rendező megkérte a New York Yankees-et, hogy készítsenek egy vörös változatot is, amit hordhat ugyanolyan színű kabátjához (akkoriban csak két színbe árulták ezt a darabot).
Forrás: A '80-as években robbantak be azok a hatalmas bambusz mintázatát idéző fülbevalók, amik úgy néztek ki, mint az ajtón lévő aranyozott kopogtatók. Az afro-amerikai divat jelképét, a Salt-N-Pepa majd Rihanna tették világszerte ismertté.
Forrás: A  Yves Saint Laurent-nek köszönhetjük ezt a ma is népszerű, elegáns darabot. A tervező 1966-ban mutatta be korszakalkotó kreációját, amit aztán Helmut Newton fényképei írtak be végleg a divattörténelembe. A divatház azóta is minden évben elkészíti ezt a szmokingot, természetesen az aktuális trendekhez igazodva, egy dolgon viszont ők sem változtatnak az anyagon, 1966 óta mindig ugyanabból a textúrából szabják újra ikonikus szmokingjukat.
Forrás: A pólókra rejtett üzenetek már az '50-es években is népszerűek voltak, ám a ma is érzékelhető sikert a '70-es évek zenekaros pólói hozták el és persze már akkoriban is sokan reflektáltak a ruháikon lévő feliratokkal a világban zajló problémákra. Egyébként az I  ♥  NY  mánia is ebből az évtizedből ered, ugyanis New York állam ekkor kérte fel a Wells Rich Greene Reklámügynökséget arra, hogy a marketingkampányukhoz tervezzenek pólókat, az ötlet bevált és a mai napig ez az egyik legismertebb póló minta az egész világon.

Ruhadarabok, ami meghatározták a modern divatot - 2. rész

A divattörténelem megannyi érdekességet rejt, most megmutatjuk, hogy a klasszikussá és ikonikussá vált darabok honnan indultak hódító útjukra és milyen saját kis sztori rejtőzik mögöttük?!