Galéria
Forrás: Az egyik legelengedhetetlenebb darab minden ruhatárban, hiszen nem csak színének, hanem szabásának köszönhetően is sokoldalúan felhasználható bármilyen összeállításban. Eredetileg a haditengerészet alsóneműjeként tűnt fel 1910-ben, majd a '20-as években már a nyári ruhatár alapdarabjainak táborát erősítette, a '40-es években az amerikai gimis egyenruhák részéve vált, az igazi áttörést pedig az '50-es évek jelentette, ekkor lett az addig alsóneműként funkcionáló darab igazi siker, amihez James Dean is nagyban hozzájárult. 
Forrás:
Egy New York-i tervezőnek Irving Schott-nak köszönhetjük, aki 1922-ben lóbőrből kezdte el készíteni Perfectónak fantázianévre hallgató darabját, amit 1925-ben cipzárral egészített ki. Marlon Brando, 1953-as A vad című filmjében Irving Schott, 618-as modelljét viselte és a bemutató után a fiatalok egyenesen megőrültek ezért a darabért és mindenki bőrdzsekit kezdett hordani. Később pedig a Grease, a Mad Maxez és a Terminátor is öregbítette ezen darab divattörténeti jelentőségét.
Forrás: Gondoltad volna, hogy a ceruzaszoknya Christian Dior tervezőműhelyében látta meg a napvilágot 1954-ben? Pedig igen! Ez a szűk, egyenes vonalú darab, először a dolgozó nők alapdarabjává vált, majd szépen lassan minden gardróbban megtalálta a helyét.
Forrás: Mindig visszatérnek ha beköszöntenek a mínuszok és bár szabását tekintve nem éppen a legnőiesebb darab, ennek ellenére sikere töretlen.  Norma Kamali fejéből 1990-ben pattant ki a kabát gondolata, amikor az éjszaka közepén paplanba tekerve rohant ki a fürdőszobába és amikor meglátta a tükörbe magát rögtön tudta, hogy ezt meg kell csinálnia.

Ruhadarabok, amik meghatározták a modern divatot - 1. rész

A legnagyobb márkák klasszikusai közül minden bizonnyal a te gardróbodban is lapul akár csak egy darab, ami az évek során annyira a hétköznapjaid részéve vált, hogy létük már-már természetes. Tudod hogy honnan indultak hódító útjukra és milyen saját kis sztori rejtőzik mögöttük? Mi most utánajártunk ennek!