Galéria
Forrás: Hozzávalók:
125 g univerzális gluténmentes lisztkeverék (Schar, Miklos')
5 gramm útifűmaghéj
csicseriborsó főző leve vagy más tojáshelyettesítő
250 ml kókusztejkókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:
 A bevált hagyományos módszer szerint süsd ki a palacsintákat!
Forrás: Hozzávalók:
1 nagy érett banán
2 tojás
1 evőkanál mandulaliszt
kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés: keverd össze mixerrel a következő alapanyagokat! Majd egy evőkanálnyi adagokat tegyél a forró serpenyőbe és süsd ki őket!
Forrás: Hozzávalók:
1 nagyobb reszelt alma (vagy 2 kicsi)
1 tojás
1 bögre tej 
1 bögre zabliszt
1 csipet fahéj
1 csipet sütőpor
kókuszolaj sütéshez

Elkészítés:
az összetevőket keverd össze, majd forró serpenyőre halmozd az egy evőkanálnyira porciózott masszát.
Forrás: Hozzávalók:
2 tojás szétválasztva
3 evőkanál kókuszliszt
150 ml kókusztej (vagy más növényi tej, de tehéntejjel is finom)
1 evőkanál gm sütőpor
2 evőkanál méz vagy juharszirup
kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:
a tojásfehérjét verd fel kemény habbá, a többi összetevőt keverd össze, majd a habot lassan keverd hozzá. Forró serpenyőben süss kisebb amerikai palacsintákat belőle.
Forrás: Hozzávalók:
1 db édesburgonya 
4 db tojás
3 ek kókuszolaj (kisütéshez)

Elkészítés:
A nyers édesburgonyát süsd meg, ha kihűlt, egy bögrényit villával pürésítsünk, majd keverjük a tojásokkal krémesre. Ezután mehet egy kis kókuszolaj a palacsintasütőbe és kezdődhet is a sütés! 

5 tökéletes mentes palacsinta

Az alternatív palacsintákban az a jó, hogy végtelen sok egészséges variáció létezik.