Galéria
Forrás: KözellenségekJohn Dillinger a történelem egyik legismertebb gengsztere, szökései,  bankrablásai tették hírhedté. Az FBI vezetője, J. Edgar Hoover első számú közellenségnek kiáltotta ki Dillingert, és a legjobb FBI-ügynökét, Melvin Purvist bízta meg, hogy nyomozzon utána. A nagy nyilvánosságot kapot hajtóvadászattal politikai célja is volt Hoovernek.
Forrás: A Wall Street farkasa
Jordan Belfort tisztességes tőzsdeügynökként kezdte a karrierjét, de egyre többet és többet akart. A 80-as évek végére az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosa lett, pár éven belül heti 1 millió dollárt keresett korrupcióval és tisztességtelen üzletekkel. Az illegális üzelmek miatt az FBI is nyomozni kezd utána.  Jordan  és csapat nem állt le, egyre több pénzt kerestek és azt sem tudták, hogyan költsék el.
Forrás:
A Snowtown-i gyilkosságok
Elizabeth Harvey egyedül neveli 3 fiát egy külvárosban. A tizenhat éves Jamie kiuatat keres az erőszakból és a reménytelenségből. Miután az anyuka rájön, hogy élettársa pedofil, kirúgja. Megismerkedik egy másik férfival, John Buntinggal, aki még durvbb ragadozó. Jamie hamarosan a sorozatgyilkos hatása alá kerül...
Forrás: Bonnie és Clyde
Bonnie és Clyde, a világ leghíresebb bűnözőpárosa és a korszak szimbólumának számítanak mai napig. Ügyetlen bűnözőkből vérbeli gengszterekké váltak – kiraboltak mindent, ami az útjukba került: rabolnak boltot, bankot, benzinkutat. Hiába nyomoztak utánok szinte minden államban, mindig meglógtak a rendőrök elől.
Forrás: Isten városa
A brazíliai Rio de Janeiróban játszódik a dráma: a nyomornegyedben 2 fiúról szól a történet, akiknek az életét 15 éven át követik a nézők. A szerencsés fiúból fotós lesz, a másikból drogdíler. A hatvanas években kezdődik a történet, amikortól Rio de Janeiro a világ egyik legveszélyesebb városává vált, különösen a favellák világát mutatja be pontosan.
Forrás: Kánikulai délután 
1972 augusztusában 3 férfi ki akarja rabolni az egyik brooklyni bankot: úgy tervezték, hogy gyorsan végeznek a rablással, de minden rosszul alakul számukra. A bankrablásból túszejtő akció lesz, pedig egyáltalán nem így tervezték. A rendőrség körülveszi az épületet, és a sajtó is élesben tudósít az akcióról.
Forrás: A halál jele 
2 nyomozó egy brutális és előre kitervelt gyilkosság-sorozat ügyében nyomoznak. 1986-tól 1991-ig tíz nőt gyilkoltak meg, 3000 gyanúsítottat hallgattak ki a nyomozás során,  300 000 rendőr vett részt a gyilkosságok felderítésében, ennek ellenére a kegyetlen gyilkost a mai napig nem kapták el.

10 krimi, amelyek valós bűncselekményekről készültek

Most megdöbbentő, durva és megtörtént esetekből készült mozikat ajánlunk!