Galéria
Forrás: Modern orvosi fecskendő: 1899-ben fedezte fel Letitia Geer
Forrás: Mosogatógép: 1839-ben Josephine Cochrane találta fel.
Forrás: Tűzlépcső: 1887 Anna Connelly nevéhez fűződik.
Forrás: Kevlar anyag: 1966-ban Stephanie Kwolek találta fel ezt a nagy teherbírású és ellenállású általában karbonszálas textilt, amelyet védőruhaázatokhoz használnak (katonai-, rendőrségi-, mentő ruházat)
Forrás: Papírzacskó (és a hajtogatógép): régen olyanok voltak a papírtáskák, mint a boríték, egészen addig, amíg Margaret Knight 1871- ben kitalálta ezt a szélesebb fazon és meg is csinálta hozzá a ragasztó-hajtogatógépet is.
Forrás: Monopoly: az egyik legnépszerű stratégiai társasjáték elődjét, a The Landlord's Game-et Elizabeth Magie találta fel 1903-ban. 1930-ban megvette a jogokat Charles Darrow, aki továbbadta a jogokat egy nagy játékgyártónak Monopoly néven.
Forrás: Pedálos kuka: egy 12 gyerekes anyuka, Lillian Gilberth találta fel, ő inspirálta a Tucatjával olcsóbb című filmet.
Forrás: Ez az első fagyikészítőgép: Nancy Johnson 1840-ben találta fel, ezt  a kézitekerős fagyigépet. A modern gépekhez is az ő technikáját vették alapul.
Forrás: Autó ablaktörlő: 1903-ban Mary Anderson találta fel, és csak 2011-ben posztumusz ismerték el a találmányát!
Forrás: Eldobható pelenka: 1950-ben Marion Donovan találta fel a nedvességtartó papírpelenkát.
Forrás: Szövegjavító festék: 1950-ben Bette Nesmith Graham találta fel. Előszös Mistake Out, majd Liquid Paper (folyékony papír) néven dobták piacra.
Forrás: Automata kutyapóráz: 1908-ban Mary A. Delaney találta fel.
Forrás: Biztonsági kamera (azaz CCTV): a zártkörő biztonsági kamerarendszert 1960-ban Marie van Britten Brown készítette el a saját otthonában.

13 fantasztikus dolog, amit nők találtak fel

A hétköznapi kényelmünket köszönhetjük ezekenek a feltalálóknak! Imádjuk őket!