Galéria
Forrás: Dr Li Wenliang volt az a kínai orvos, aki elsőként figyelmeztette az embereket a vírus veszélyeiről. Eleinte senki nem hitte el neki, hogy a COVID-19 valóban veszélyes lehet. Wenliang is megfertőződött és 2020 február 7-én elhunyt.
Forrás: Wuhan Kína kilencedik legnépesebb városa, 11 millió embernek ad otthont. 2019 decemberében innen indult ki a koronavírus-járvány.

Forrás: Arcmaszkot viselő emberek egy szíriai menekülttáborban. Sokak szerint fog katasztrófához vezetni, ha a járvány a menekülttáborokban is felüti a fejét.

Forrás: Ez a kép Madridban készült. „Az elkötelezettségetek hitet ad” írja a felirat.
Forrás: Ferenc pápa a járvány végéért imádkozik a római San Marcello templomban. Az egyházfő mindenkit imádságra buzdít.
Forrás:

Kilométeres sorokban állnak a kamionok az osztrák-magyar határ előtt. Március 17-től csak magyar állampolgárok jöhetnek be Magyarországra.


Forrás:

Spanyolországban a katonaságot is bevetették, hogy fertőtlenítve legyenek a közterek. A védőruhás katonák Barcelona utcáit és repterét tisztították. 


Forrás:

Rómában a turisták helyett rendőrök és katonák járják az utcákat. Olaszország a vírus európai gócpontja, már több haláleset történt ott, mint Kínában.

 

 


Forrás: Az egyébként mindig forgalmas 87-es autóút üresen áll. A kijelzőn az utóbbi napok legfontosabb üzenete: maradj otthon.

 


Forrás:

Rengeteg ember kezdett őrülten vásárolni a kialakult helyzet miatt. Vannak üzletek, ahol már szabályozzák, hogy mennyit vihetünk haza az alapvető élelmiszerekből.

 


10 kép a világból a koronavírus-járvány idején

Kár, hogy már nem használjuk olyan gyakran, mint régen, pedig sokat segíthetne a járvány leküzdésében.