Galéria
Forrás: Haladj lépésekben!
Ne most akarj világosszőkéből csokoládébarnát varázsolni vagy fordítva: feketéből platinaszőkét. Nemcsak esztétikailag nem lesz annyira jó az eredmény, de a hajad szerkezetét is roncsolhatod, ha túl drasztikus változást akarasz. Otthon maximum 2-3 árnyalatot változtass az eredeti hajszíneden. Akár tőfestésről van szó, akár az egészet átszínezed, mindig végezz próbát a hajadon, fejbőrödön!
Forrás: Mi kell?
Ne legyen frissen mosott a hajad, a legjobb, ha minimum egynapos, és ne tegyél rá semmiféle hafixálót, hajformázót előtte. Vegyél fel gumikesztyűt, és műanyag vagy kerámiatálban keverd ki a festéket. Akkor is tedd ki tálba, ha van a hajfestékszettben tubus. Tálból, ecsettel sokkal könnyebben és alaposabban tudod felvinni a festéket. Kéztörlőkendők és törülköző is legyen kéznél!
Forrás: Több részletben
Ahogy a képen is látod, oszd minimum 4 felé a hajadat. Először középen válaszd el és kezdj el kifelé haladni a füled felé. Majd a fejed búbjától a tarkód felé. Ha az egész hajadat befested, akkor mindig a töveket fesd először be és utána haladj a tincseken a hajvégek felé.
Forrás: Figyeld az órát!
Minden festék és minden haj más, de mindig vedd komolyan a festék dobozán leírt hatóidőt. Ha sok ősz hajszálad van, akkor ne színezőt vegyél, hanem tartós festéket, és akkor biztosan az ősz hajszálakat is befedi. 50 percnél tovább semmilyen festéket ne hagyj a fejbőrödön!

Az otthoni hajfestés 5 aranyszabálya

Az most nem opció, hogy órákig csücsülj az imádott fodrászodnál. Két lehetőséged van...