Galéria
Forrás: Martin Scorsese Nagymenők című filmjének egyes agresszív jeleneteit újra kellett vágni, mert a közönség túl erőszakosnak találta.
Forrás: A Dr. Szöszi tesztvetítésén nem szerették a nézők a film végét, nem érezték elég drámainak. Végül Reese Witherspoon diplomaátvételi beszédét újraírták és újra leforgatták, ezért is vörösesebb a haja ebben a jelenetben, mint a film többi jelenetében.
Forrás: A Titanicból kivágtak egy nagyon hosszú akciódús jelenetet, mert unalmasnak találták a nézők – enélkül is épp elég hosszú lett a dráma.
Forrás: A Végtelen útvesztő című film teljesen új befejezést kapott végül.
Forrás: A 2000-ben készült Végső állomás című horrort annyira szerették a nézők, hogy végül DVD-n egy bővített verzió jött ki, ahol a szerelmi szálakat jobban kifejtik – a nézők inkább a véres jelenetekre vágytak jobban.
Forrás: Az Alkony sugárút (Sunset Boulvard) kezdőjelenete egy igazán újító megoldás volt, de a nézők nem szerették, így azt teljesen újraírták és -forgatták.
Forrás: Az Álmodj rózsaszínt című romantikus dráma főszereplőjének történetét a befejezésben nem szerette a közönség, úgyhogy az egész zárójelenetet újraforgatták vele.
Forrás: A Bourne-csapda végét az utolsó pillanatban újraírták és -forgatták Matt Damon és a film rendezőjének, Paul Greengrass ötlete alapján – ennek köszönhetően 3 millió dollárral nőtt a film költségvetése.
Forrás: A Végzetes vonzerő befejezése  dermesztően sötét lett (bár hogyan is lehetne ennek könnyed vége?), így kicsit könnyedebben lett véres a befejezés... Eredetileg Glenn Close elvágja a saját torkát.
Forrás: A Háborgó mélységben a főszereplő hősnője eredetileg túlélte a hiperintelligens cápák utáni kutatást, de a tesztnézők szerint megérdemelte volna, hogy minimum megegye egy cápa, így ez lett a befejezés.
Forrás: A Sonic, a sündisznó ikonikus figuráját többször is átrajzolták, hogy ez a verzió megszülethessen. Végül 5 millió dolláros  volt így az utómunka.

11 sikerfilm, ami az első tesztvetítésen elbukott

Még néha elég volt csak újravágni az alkotást, addig akadtak olyan helyzetek is, amikor egész jeleneteket kellett az elejétől a végéig újravenni.