Galéria
Forrás: Még fontosabb a reggeli
Sose hagyd ki a reggelit, a legnagyobb rohanásban is egyél reggel, és mindig legyen valami jótékony olajban/zsírban és fehérjében gazdag étel is a tányérodon: mint avokádó, tojás, túró, sajt, lazac.
Forrás: Viszlát éjfélig tartó lakomák!
A késő esti színház vagy mozi utáni beüléseket, bor mellé szóló falatkákat is felejtsd el. Egy rendes vacsorára van szükséged csupán, és este 10-ig maximum. A legnagyobb kalóriatartalmú étkezésed inkább az ebéded legyen, mint a vacsorád.
Forrás: Kísérletezz elutasítás helyett!
Ne a rég megszokott hízlaló vagy egészségtelen ételekhez viszonyíts új, könnyű ételeket. Egy sütőtökös gnocchi sosem fog helyettesíteni egy marhapöröltet galuskával! Viszont az a minimum, hogy kísérletezel, kóstolsz és igyekeszel több zöldséget, egészséges gabonát belecsempészni az étrendedbe. Ne zárj ki rögtön olyan alapanyagot, ami "túl egészségesnek" hangzik, ahelyett, hogy megkóstolnád. Zöldségfasírt? Rakott zöldségek? Édesburgonyapüré? Hajrá!
Forrás: Több zöld és gyümölcs!
Minden étkezésed felét zöldségek vagy gyümölcsök tegyék ki, a testednek nagyobb szüksége van a rostokra, antioxidánsokra és vitaminokra, mint valaha, ja, és a bőrődnek is, hogy feszes és üde maradjon!
Forrás: Nincs második kör!
Felejtsd el a repetát! Hiába tukmálja a rokon, barát, nincs szükséged még egy tálnyira a finomságból, sütiből is elég egy szelet és hiába ropogós a bagett, nem kell egyszerre betolni az egész kenyeret.
Forrás: Csak az ételre koncentrálj!
A 40 éves korosztály még aktívan és sokat dolgozik, általában gyerekeket nevel és még sokszor az idősekről is gondoskodik, röviden: nincs ideje kényelmesen enni. Ha gép előtt ülve vagy mondjuk vezetés közben eszel, akkor hajlamosabb lehetsz a túlevésre. Ha szánsz 10 percet egy étkezésre, amikor csak az evésre és az ízekre figyelsz, ennek kisebb az esélye.
Forrás: Vegyél vissza az alkohol mennyiségéből!
Ha minden este meginnál egy pohár bort vagy sört, akkor számold hozzá a bevitt kalóriamennyiséghez. A szám láttán többször is meggondolod, hogy iszol-e még egy pohárral! Az alkoholos italok közül a száraz fehérborban va na legkevesebb alkohol. Egy korsó sörben annyi kalória van, mint egy tál krémnelevesben vagy egy müzliszeletben.
Forrás: Építs izmot!
30 éves kor felett elkezd csökkeni az izomtömegünk, ezért jobban oda kel figyelni arra, hogy visszaszedd. Nemcsak fittebb leszel, de formásabb, feszesebb is!
Forrás: Legyen cél a jó alvás!
A legtöbb ember 40 éves kora körül kezd el rosszabbul aludni, ekkor jönnek az alvásproblémák, és az ebből adódó egészségügyi gondok. Kutatások bizonyítják, hogy hogy a kevés és nem megfelelő alvás súlynövekedéshez vezet, hiszen amikor fogy az energiánk napközben, sok és gyors kalóriával akarjuk pótolni, mint a csoki vagy a cukros üdítők.
Forrás: Jó társaság, több mozgás!
Érett korban még nagyobb jelentősége van annak, mennyi kedvvel edzünk. Csoportban, társaságban motiváltabbak vagyunk, és minőségi időtöltésnek érezzük a sportolást – a sok teendő miatt sok lemondunk a mozgásról, mert elpazarolt időnek hisszük.

Így dobhatsz le pár kilót könnyedén 40 éves kor fölött!

Van pár tippünk, hogyan szabadulhatsz meg a fölös néhány kilótól, ami könnyebben szalad fel, mint valaha.