Galéria
Forrás: A Natron-tó Tanzániában található és az egyik legveszélyesebb víz a bolygónkon, mert nagyon magas az ammóniatartalma. víznek, a színés a cianobaktériumnak köszönheti – ez a baktérium termeli ezt a színt.
Forrás: Five Flower Lake, Jiuzhaigou Nemzeti Park, Kína: a színe a smaragdzöld, a jáde, a borostyán sárga és a világos türkizkék színeiben pompázik.
Forrás: A Hillier-tó Nyugat-Ausztráliában található és a Dunaliella salina alga miatt ilyen csodás pink a színe: sós a víz, az alga és a só együtt pedig erre képes.
Forrás: A Pukaki-tó Új-Zélandon van, és a ciánkék színét a környező magas hegyek olvadó gleccsereinek köszönheti.
Forrás: Kelimoto vulkán, Indonézia: 2 kráter, 2 tó, 2 szín. A hiedel szerint a sárgás zöld a gnoszoké, a kékes zöld a fiatal egészséges nőké és férfiaké.
Forrás: Ez a tó Kanadában található, Brit Kolumbiában, az Okanagan Nation területén fekszik, a kikristályosodott ásványi anyagok miatt más-más színűel a foltok a vízben.
Forrás: Bolívia egyik leghíresebb nevezetessége a Laguna Colorada. A tó a vörösalgától ilyen vibrálóan vörös, a flamingók is szeretik a tavat és együtt még különlegesebb a látvány.
Forrás: Potash Ponds, Utah Állam: A só és az alga arányától függően más-más színben pombáznak a kis vízzel teli teraszok, ahogy az évszak változik, a színek is.

A világ legszínesebb és legkülönlegesebb tavai

Eddig egy acélkék, mélyzöld és szürke színekben játszó víz jutott eszedbe a tó hallatán? Innentől ez másképp lesz!