Galéria
Forrás: 1934-ben Will Rogers műsorvezető, csak annyival konferálta fel a rendező kategria díjasát: "Gyere és vedd át, Frank!" Ám ebben a kategóriában 2 Frank nevő jelölt volt. Az igazi nyertes Frank Lloyd a Cavalcade (Felvonulás) rendezője és  Frank Capra, a Dáma egy napra c. film rendezője. Capra egyébként következő évben megnyerte ezt a kategóriát.
Forrás: Hattie McDanielt 1940-ben az Akadémia Oscar-díjjal jutalmazta, és ezzel ő lett az első színes bőrű színésznő, aki Oscar-díjat kapott az Elfújta a szél mellékszereplőjeként. És ebben mi a bizarr? Hogy akkoriban színes bőrűek nem vehettek részt az ünnepségen, ezért a David O. Selznicknek, a film producerének kellett kérvényt írnia, hogy a filmtörténet egyik legsikeresebb filmjének egyik szereplője és Oscar-nyertese hadd vegyen részt a gálán.
Forrás: 1959-ben jóval előbb, 20 perccel korábban ért véget a díjátadóünnepség, mint ahogy tervezték, így a kínos perceket Jerry Lewis házigazdaként elővette komikusi oldalát és az összes díjazottal, előadóval és a zenekarral showműsort csinált, amíg le nem ment az NBC-n le nem keverték a műsort.
Forrás: Sachen Littlefeather indiánt küldte maga helyett Marlon Brando 1973-ban a gálára, hogy vegye át helyette az Oscar-díjat, melyet a Keresztapáért kapott. A színész szerette volna felhívni az őslakosok helyzetére a figyelmet, megkérte Sacheent, hogy írjon egy beszédet az indiánok védelmében. Ám Edward Koch, a gála producere nem engedte, így a nő alig mondtahott el pár mondatot.
Forrás: 1974-ben ez a meztelen férfi, Robert Opal futott be az éppen konferáló David Niven mögött egy békejelet mutatva. A műsorvezető azzal a poénnal ütött el a kellemetlen szituációt, hogy egy még ennél is ütősebb performance jön... Elizabeth Taylor.
Forrás: Rob Lowe és Hófehérke duettje 1989-ben, a Proud Maryt adták elő, ami elég kínos volt önmagában is, de aztán később a Disney be is perelte a szervezőket Hófehérke szerepeltetése miatt. 
Forrás: Tom Hanks megérdemelten nyerrte 1994-ben a Philadelphia főszerepéért  az Oscart, azonban iszonyatosan nagy baklövést követett el a köszönőbeszédében: megemlítette Rawley Farnsworth nevű középiskolai tanára nevét, akiről a Philadelphia homoszexuális karakterét megmintázta, aki addig nem coming outolt, a családja sem tudta a tanárról, hogy meleg. 
Forrás: Ehhez sokmindent nem fűznénk hozzá... Trey Parker és Matt Stone, a South Park készítői 2000-ben Jennifer Lopeznek és Gwyneth Paltrow-nak öltözve vonultak végig a vörös szőnyegen. Utólag bevallották, hogy közvetlenül az esemény előt LSD-t fogyasztottak, na de a ruhákat mikor választották ki?
Forrás: 2017-ben "eltemették" Jen Chapment: az In Memoriam című megemlékezésben megemlítették a filmszakma 2016-ban elhunyt nagyjait, köztük a 60 évesen elhunyt Janet Patterson jelmeztervezőt is, akit négyszer jelöltek Oscar-díjra. Ám a montázsban Jan Chapman ausztrál filmproducer fotóját mutatták be a díszlettervező neve mellett. Chapman egyébként rendszeresen együtt dolgozott a jelmeztervezővel.

Kínos Oscar-pillanatok

Vajon milyen megrovást kaptak, akik ekkorákat bakiztak a világ legfontosabb filmes eseményén? Egy eset például a történelmi pillanat volt...