Galéria
Forrás: A viktoriánus angliában, amikor a nőknek szinte még minden tiltott volt, és bokától nyakig be volak öltözve, akkor az intim piercing volt a legvadítóbb dolog: a nők a mellbimbójukba tetettek ékszert, ami sokszor még eg lánccal is össze volt kötve.
Forrás: Az ókori görögok az unibrow-t (egybeszemöldök) tartották szépnek, szerintük az intelligencia és az erkölcsösség jele volt.
Forrás: Angliában a 17. században az olyan dekoltázs volt a szexi, amelyen a fehér bőrön jól átlászottak az erek. Ez az egészség és tisztaság szimbóluma volt.
Forrás: Egészen a 19 század közepéig nem vesződtek a japán nők a fogmosással, hiszen a fekete fogak számítotak dekoratívnak.
Forrás: Ha jól megfigyeled, a reneszánsz portrékon nagyon ritka, ha egy nő nyitott szájjal mosolyog, ugyanis nagy a nagyon apró fogak voltak kívánatosak és az igen ritka volt akkor is.
Forrás: Az amerikai telepesek arról számoltak be, hogy az őslakos indiánok már alkalmazták szépülésre az epilálást. Akkor úgy írták le, hogy emberteln módon tépkedik ki tövestül a szeméremszőrzetet. 

A régmúlt furcsa szépségideáljai és vonzalmai

Mondjuk még? Sok meglepő dolgot esztétikusnak találtak a múltban... Az InStyle összeállítása.